Pand33-Utrecht
Culi-tips,  Hotspots,  Tips,  Travel

Wil je proeven: het lentemenu van Pand 33 in Utrecht

Al twee jaar een begrip: Pand 33 in Utrecht. In het knusse pand aan de Nieuwegracht dompel je je onder in ’the real thing’: fine dining in een ongedwongen setting. Geniet van een vier- of zevengangen menu in het sfeervolle restaurant. Naast vis en vlees serveren ze ook vega(n) menu’s. En dan krijg je ook écht iets lekkers op je bord. Uiteraard met een bijpassend wijn- of bierarrangement, of een alcoholvrije verrassing.

Lentemenu Pand 33
Pand 33 wil je, ‘all day, every day’! Mijn foodie friend Anouska en ik vonden het de hoogste tijd om het weer een avondje alleen maar over eten en mooie wijn te hebben. En wat we dan het liefst proeven, wat onze favoriete adresjes zijn en wat ons volgende ‘food adventure’ wordt. Dit alles onder het genot van een ‘amazing amuse’ van gekonfijte aardappel met kalamatacrème, kapperappel, ingelegde citroen en een tomaat-salie schuim. Om vervolgens te watertanden boven een bordje met gepekelde en gerookte botermakreel met gefermenteerde bladselderij hummus, gedroogde tomaten bouillon en shiso green olie. 


Ben je er nog? Mooi! Want ook de langzaam gegaarde witte biet met salmiak, codium crème, spelt, zeekraal, krokante tapioca & zeewiertapenade met pompoenpit en daslook is er een om te onthouden. Favoriet van de avond: met soja gelakte sukade, ossenstaartstoof met cassia en chocolade, gepofte aardpeer met granaatappelmelasse, zoetzure kumquat en een ancho peper & pindasaus. Om vervolgens af te sluiten met een aalbessencrème met verse aalbessen, cacao- & komijncrumble, douglas olie, hibiscus ijs en een pure chocolade/misomousse.


Ga dit proeven!
We namen er ook een bescheiden wijnarrangement bij (die blanc de noir is hemels…) en oh boy, nu ben ik verpest. Ga dit proeven lieve mensen! Alsof iemand de sterren van de hemel heeft gekookt! En de service… Iets met een avond volledig in de watten gelegd. Dus hup, naar Pand 33 voor een flinke dosis fine dining. ‘You won’t regret it’. Een kop verse muntthee met twee friandises verder en de dames konden weer met een gerust hart naar huis.

P.S. Ook leuk voor je solo date want ze hebben een mega tof barmenu. Cocktail erbij en je hebt de avond van je leven!🍸