Welkom-aan-tafel1
Hotspots,  Uncategorized

Voor de fijnproever: wijn- en delicatessenwinkel Welkom aan Tafel

Een lekker borrelhapje smaakt nóg beter met een bijpassende wijn en andersom. En dat weten ze bij wijn- en delicatessenwinkel ‘Welkom aan Tafel’ als geen ander. In hun winkel op de Lange Smeestraat in Utrecht – maar ook online – helpen Nicole & Nicolai je met het samenstellen van een heerlijke borrelplank. Bovendien laten ze je kennis maken met de lekkerste ingrediënten waarmee je vanavond nog de keuken in wil duiken. 

Staat er een dagje Utrecht op de planning, sla dan ‘Welkom aan Tafel’ niet over. In deze winkel vol smaak en beleving vind je de lekkerste delicatessen uit binnen- en buitenland. Denk aan olijfolie, wijnen, bieren, tapenades, kaas, pasta, koffie, gemberdrankjes en zoete lekkernijen uit onder andere Sicilië, Umbrië, Duitsland en Portugal.

Bij binnenkomst word je hartelijk welkom geheten en mag je gelijk iets lekkers proeven van die borrelplank op de grote tafel in het midden van de zaak. “Probeer die ‘Black Lemon’ kaas eens”, zegt Nicole. “Hier hebben ze actieve kool aan toegevoegd. Verrassend en heerlijk fris.” 

Delicatessen uit binnen- en buitenland
Een lekker sterke espresso en een paar crackertjes met lekkere tapenade verder laat ik mijn oog vallen op heel veel mooie producten. Ik proef een extra vierge olie met een levendige smaak van pepers, zie een prachtige doos met ‘Pasta di Liguria – Croxetti’, word mega enthousiast van ‘sale con tartufo nero’ (zwart truffelzout) en knabbel ook nog een stukje biologische chocolade uit Sicilië weg. Wat een winkel!


Passie voor producten
Nicole vertelt heel enthousiast over de bijzondere culinaire tripjes die ze hebben gemaakt. “We importeren alles zelf, kennen de producten en de productenten waarmee we samenwerken. We houden beide van reizen en willen die beleving graag doorgeven aan onze klanten en gasten.” De winkel staat vol met bijzondere producten van hoge kwaliteit die je niet zomaar overal tegenkomt. Ik gooi een potje ‘truffle arrabiata’ en tonijnfilet met rode pepers in mijn mandje en neem me voor hier heel snel terug te komen. Dan wil ik ook de wijnen proeven, dat snap je. Nicole geeft me nog een zak ‘fregola’ mee (een pastasoort afkomstig van Sardinië) om thuis iets lekkers mee te maken en met een brede glimlach loop ik de winkel uit. Drie keer raden wat ik diezelfde avond nog deed?

Bij ‘Welkom aan Tafel’ valt zoveel te proeven en te bestellen, dat je gewoon zelf een kijkje moet gaan nemen. Dan kun je gelijk de gastvrijheid van Nicole – en met een beetje geluk van Nicolai – ervaren. Waar? Op de Lange Smeestraat 1 in hartje Utrecht. www.welkomaantafel.nl