Vincenzos1
Hotspots,  Travel

Waan je in Italië: pizza bij Vincenzo’s Pizzeria in Den Haag

Dat de Italiaanse keuken waanzinnig populair is, dat is geen geheim. Maar er zijn maar weinig plekken waarbij je je bij elke hap die je neemt even in Italië waant. Vincenzo’s Osteria in het Zeeheldenkwartier in Den Haag is er daar een van. Toen ik een tijdje geleden weer in het Haagse was, kon ik dan ook niet wachten om die heerlijke pappardelle al Parmigiano weer op mijn bordje te laten presenteren. Helaas was Vincenzo’s Osteria volgeboekt, dus dan is de keuze snel gemaakt. Vincenzo’s heeft namelijk nog vier leuke plekjes in het Haagse en bij één daarvan eet je de lekkerste pizza’s in een van de leukste wijken van Den Haag. Ik zeg, win-win.

Gastvrijheid ten top
Bij binnenkomst word je hartelijk ontvangen door een hip jong team van enthousiaste medewerkers. Een lekker wijntje, een borrelhapje, over alles kunnen ze je advies geven. En ze laten je met alle liefde verschillende wijnen proeven, tot je jouw perfecte match hebt gevonden. Een absoluut pluspunt is dat ze hier echt de tijd nemen voor hun gasten en je het gevoel geven dat je echt welkom bent. Waar je soms nog weleens het gevoel kunt krijgen dat je ergens wordt opgejaagd (je glas is nog niet leeg en ze staan al naast je), zit er hier tussen alles een kleine break, zonder dat je het gevoel hebt dat je aan het wachten bent. Zo kun je even lekker de tijd nemen om bij te kletsen met je tafelgenoot en komt er precies op het juiste moment weer iets lekkers op tafel. 

To share or not to share?
Pizza: ‘cheesy slices of heaven that are not intended for sharing’. Of toch wel? Samen met een van mijn Haagse vriendinnen genoten we niet van één maar van twee pizza’s. ‘Life is better if you share’ tenslotte. En laten wij nou allebei een hele goede smaak hebben. Ruffle my truffle, want de pizza ‘crudo e tartufo’ met buffelmozzarella, tomatensaus, Parmaham, rucola, Parmezaanse kaas en witte truffelolie moet je echt proeven. De perfecte tijgerkorst, een dunne krokante bodem en waanzinnig lekkere toppings… Oh boy. Dit is genieten. Maar wil je écht even in Italiaanse sferen komen? Dan moet je gaan voor de ‘gorizza’: de beste pizza ooit met buffelmozzarella, tomatensaus, pikante Italiaanse salami, paprika, rode ui en Blue Shropshire… Ik heb hier verder geen woorden voor, dus ‘go try it yourself’.

Vincenzos2

Tiramisu
We hebben er met veel pijn en moeite de antipasti voor overgeslagen, want tiramisu krijgt in de regel nou eenmaal voorrang. Het desserts onder de desserts… Maar dan wel alleen zoals je hem in Italië krijgt ‘per favore’! Nou geloof mij maar, de tiramisu van Vincenzo’s is er een om van te dromen. Weliswaar hebben ze een twist gegeven aan de klassieke savoiardi, maar de mascarponecrème is hemels. Bestellen dus!

Nog even over die limoncello
Vanaf het moment van binnenkomst zien we de fles home-made limoncello de ronde doen en eerlijk is eerlijk, die verliezen we geen seconde uit het oog. Verrassend genoeg lijkt die fles na een paar rondes door de zaak ineens weer vol te zitten. Zou dat de ‘magie’ van de Italiaanse keuken zijn?! Na de tiramisu hebben we genoeg gekletst. Tijd om die heerlijke rosé in te ruilen voor een gouden drankje… Sprankelend, verfrissend, lichtzoet en een mooi zacht zuurtje… Dit is ‘La Dolce Vita’ zoals het hoort te zijn: genieten met lieve vrienden in de horeca, met lekker eten, waanzinnig leuke service en vloeibaar goud om de avond af te sluiten. Oh en een rondje vragen uit ‘Burn this book after writing’! Als je denkt dat je jouw vrienden kent, think again.