SeaSaltSaloon2
Hotspots

Vitamin Sea bij Sea Salt Saloon in Utrecht

De Sea Salt Saloon is waar je dit weekend wil genieten van al het lekkers dat de zee te bieden heeft. Al doen bourgondische lunchtaferelen op het (winter)terras het met al dit lekkers ongetwijfeld ook heel goed. Waan je aan de Franse kust en ga hiernaartoe voor top kwaliteit zeevruchten en de lekkerste vis. Alles is vers en wordt perfect bereid. Echt genieten alsof je in Zuid-Frankrijk bent, maar dan gewoon op het Utrechtse Wed. Qua visgerechten is er volop keuze, maar ook qua zeevruchten kan menig liefhebber hier zijn hart ophalen. Hier kun je terecht voor de lekkerste oesters – zowel Frans, Iers, als Zeeuws -, cevice, gamba’s, kreeft, inktvis en nog veel meer. Een must visit als je van zeevruchten houdt dus!

De sleutel tot een avond genieten: neem het leven met een korreltje zout
De Sea Salt Saloon stond al lang op mijn lijstje. Tijdens de lockdown heb ik er geregeld een dozijn oesters weggeslurpt en een halve kreeft meegenomen – ja, met een passende wijn -, maar een avondje vitamin sea op doen liet nog even op zich wachten. Tot ik me een tijdje geleden buitensloot. Mijn lieve mama sprong gelijk in de auto. Natuurlijk niet met als eerste reden om haar lieve dochter binnen te laten, maar wel om samen met haar de Utrechtse horeca onveilig te maken (zo zie ik je het liefst mam). We besluiten van de nood een deugd te maken en het leven met een korreltje zout te nemen. En dat kan maar op een plek: bij de Sea Salt Saloon op ’t Wed.

Geen honderd in een dozijn
Na een goed gesprek met die leukerd uit de bediening, kiezen we voor een goed glas Chardonnay. Niet veel later staat hij naast ons met de vraag of we van oesters houden. M’n moeder en ik beginnen te lachen. Het komt vast door onze wijnkeuze, want hij zit direct goed. De eerster oester at ik ooit tijdens een PR event van Elle Magazine in Antwerpen. En sindsdien ben ik verkocht. Gelukkig is mijn moeder ook heel enthousiast te krijgen voor een zilte oester, al is het maar om haar schelpenpaadje aan te vullen. We gaan voor zowel de Franse als Zeeuwse Oesters. Die laatste is iets ziltiger, al doet die Franse oester het ook perfect bij de Chardonnay. 

Gone fishing
Sharing is caring, dus delen we na een schaal oesters samen de gamba’s in tempura met wasabimayonaise. De crunchy tempura is perfect en de garnaal heeft zijn stevige structuur behouden. Aanradertje dus! Er staat genoeg lekkers op de kaart, maar we gooien het net opnieuw uit voor de ravioli met Hollandse garnaal, sesam, rauwe paksoi en een saus van kokos en curry. Ultiem genieten, al is mijn moeder meer onder de indruk van het marktmenu van die dag. De halve kreeft en zeetong laten zich met liefde presenteren tijdens een rondje door de zaak. 

Van ceviche tot melbatoast met paling
Al dit lekkers smaakte naar meer, dus toen ik afgelopen dinsdag iets te vieren had, was de keuze snel gemaakt. Ook nu slurpen we een Zeeuwse Creuse weg om vervolgens te genieten van ceviche van zalm met mango, spaanse peper, suikermais & geroosterde cashewnoten. Wat een top combinatie. Die tempura garnalen gaan er vanavond trouwens ook weer goed in, vooral met die lekkere frisse salade van roodlof en witlof met ingelegde rode kool, mandarijn & kwark. En ik heb er een nieuw favoriet borrelhapje bij… melbatoast met paling en limoen. Ondertussen kletsen we wat af en knabbelen we wat Franse frietjes met zelfgemaakte mayonaise weg. En ik moet eerlijk bekennen, dit is de lekkerste mayonaise die ik ooit hebt gehad. We wisselen nog wat leuke restauranttips uit met het Utrechtse publiek en na een super sterke espresso en cappuccino, gooien we de hengel uit voor een volgend bezoekje. Want voor een fikse dosis Vitamin Sea moet je bij de Sea Salt Saloon zijn. Gone fishing!

Sea Salt Saloon – Wed 3, 3512 JH Utrecht – www.seasaltsaloon.nl