Croissant_verwenontbijt
Ontbijt,  Recepten

Verwenontbijtje: Gevulde croissant met chocolade, banaan en aardbeien

Een hap van deze croissant en je zit gelijk bij de hipste ontbijtzaak van Valencia: Dulce de Leche. In Spanje zijn ze dol op zoet, dus bij deze ontbijtboutique vind je de allerlekkerste zoete ontbijtjes, taartjes en fruitsalades. Een goede cortado erbij en je hebt hèt geheim voor een perfecte start van je dag te pakken. 

Vroeger at ik in het weekend standaard op zondagmorgen een warme croissant met een dikke laag gezouten roomboter. En zo heel af en toe wil ik nog wel eens een lekker croissantje halen bij mijn favoriete patisserie/boulangerie in Utrecht: Bond & Smolders. Die croissants aux amandes daar zijn hemels! Maar je kunt natuurlijk ook zelf de croissant traditionel een feestelijk tintje geven. 

Met dit simpele recept tover je zo een waanzinnig lekker verwenontbijtje op tafel. Hiermee kun je op zondagmorgen je lief of ouders wel wakker maken.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 verse croissants traditionel – het liefst van een goede Franse bakker
  • 10 gram gezouten roomboter
  • 30 gram chocoladepasta – ik vind de pindapasta cacao van Tasy Basics heel lekker
  • 1/2 banaan in plakjes
  • 5 aardbeien in kwarten
  • Handje pecannoten – gehakt

Bereidingswijze

  1. Snijd de croissant in de lengte voor driekwart in.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden – hetelucht – en bak de croissant 1 tot 1,5 minuut af
  3. Smeer de bovenkant in met een klontje roomboter en vul de croissant met de chocoladepasta, plakjes banaan, aardbeien en gehakte pecannoten. Top af met poedersuiker voor de finishing touch, et voilà. Klaar is je verwenontbijtje.