bakboek-toko-lo
Leestips,  Tips

Toko Lo: hét Indonesische bakboek om de winter door te komen

Je liefde voor koken en bakken kun je het beste vieren met een nieuw kookboek. Een van mijn nieuwe favorieten? Het Indische bakboek Toko Lo. In dit prachtig vormgegeven boek deelt Lola van Ruler haar geheime familierecepten met als doel: zorgen dat de rijke geschiedenis van de Indische keuken behouden blijft. Loopt het water je al in de mond bij het horen van pandanflensjes, kwee lapis, sponscake of roedjaktaart? Mooi, dan is dit er een voor op je boekenplank.

In dit heerlijke bakboek krijg je letterlijk en figuurlijk een kijkje in de keuken van Lola. Ze vertaalde familieklassiekers naar toegankelijke recepten die je met liefde in je eigen keuken op tafel tovert. Een butterscotchtaart doet het erg goed als dessert, de lemper ajam zijn heerlijk voor bij een picknick, om het over de kwee pisang maar niet te hebben. Deze gestoomde pudding in bananenblad tovert zo’n grote glimlach op je gezicht dat er gegarandeerd nog een hapje in je mond past.

Team zoet of team hartig? In dit boek vind je voor ieder wat wils: cakes, taarten, zoete- en hartige snacks, pudding, fancy drankjes en de basics. Allemaal heerlijkheden die hun oorsprong vinden in de tijd van Nederlands-Indië én recepten die later in Nederland zijn ontstaan. Gooi dit heerlijke boek in je winkelmandje bij je favoriete boekhandel en haast je naar de kassa. Hoe eerder je met Lola mee kan op culinaire reis door de Indische keuken, hoe leuker. En daarna, hup met zijn allen aan tafel, proeven, proosten, kletsen en natafelen. Met een heerlijk stuk spekkoek of klassieke pastei.