BarBistroJules
Hotspots

Terrasje pakken? Bij Bar Bistro Jules zit je dit weekend meer dan goed!

Yes, we mogen weer! En nu de zon zich de komende week volop laat zien, wil je natuurlijk zien én gezien worden op het terras. Maar nu de sunnies weer op mogen en je flaneeroutfit weer uit de kast mag, kies je ‘the place to be’ wel zorgvuldig uit toch? Dit keer neem ik je mee naar de altijd gezellige Grutstraat in Doetinchem, want bij Bar Bistro Jules wil jij de komende dagen gezien worden, geloof me!

Bloemetjes buiten zetten
Met alle leuke horecazaken is de Grutstraat in Doetinchem al jaren een van mijn favoriete plekjes in het land. En als uitgebreid lunchen in het weekend ook een van jouw favoriete tijdsbestedingen is, dan is deze straat waar je moet zijn. Om lekker te genieten van de mooiste gerechten en goed gezelschap. Of om lekker in je eentje de bloemetjes buiten te zetten en op te laden voor een nieuwe week. Bij Bar Bistro Jules zit je sowieso goed!

Warm welkom
Vorige week ging ik gezellig met m’n mams op stap en na de menukaarten in de straat volop in ons opgenomen te hebben, is de keuze snel gemaakt. We lopen het terras op bij Bar Bistro Jules en worden dolenthousiast ontvangen door Juliën. Het regent en het is best nog wel een beetje koud, maar hé, dat mag de pret niet drukken. Juliën zorgt voor het beste plekje, een warm dekentje (hebben we nu gelukkig niet meer nodig) en een lekker glas wijn. Daar krijg je het vanzelf wel warm van. Het toeval is dat Juliën een oud klasgenoot is uit jawel, de EERSTE klas. En nu runt hij vol trots zijn eigen horecazaak! In geuren en kleuren vertelt hij hoe hij uiteindelijk hier terecht is gekomen en inmiddels zijn we twee wijn verder en wordt het de hoogste tijd om iets lekkers van de menukaart te bestellen.

Truffel in de hoofdrol
Met uitzicht op de keuken en op dringend advies van Juliën laten we de menukaart volledig los. Alle gerechten zijn namelijk samengesteld als een tussengerecht, waardoor je de kans krijgt om verschillende dingen te proeven. Het is vrijdag, dus we laten ons verwennen met een aantal verschillende gerechtjes. 

We beginnen met een prachtig stukje kabeljauw met een crème van doperwten, voorjaarsgroenten en choronsaus. De kabeljauw is perfect gegaard en de choronsaus maakt het geheel net iets spannender. De salade met gegrilde albacore tonijn, little gem, geroosterde cashewnoten en sesamdressing is niet alleen een lust voor het oog, maar de smaken sluiten ook goed op elkaar aan. De tonijn is waanzinnig zacht, licht gegrild en de sla is gewoon nog krakend vers; precies hoe je het hebben wilt. De gnocchi nero met witte asperges en truffel volgt en daar wil ik eigenlijk vrij weinig over zeggen. Ga vooral een keer zelf proeven, want dan ben je verkocht. 

De verrassing van de middag
Het dessert: een ganache van framboos met witte chocolade. Ik ben persoonlijk geen van van chocolade in mijn desserts (I know, that’s weird), maar dat komt meestal omdat ik het te machtig vind. Maar de mousse was luchtig, fluweelzacht en die spannende kletskop van framboos maakte het helemaal af. De verrassing van de avond!

BarBistroJules

Sunnies op en gaan
Ben je een keer in Doetinchem en wil je lekker lunchen, borrelen of dineren met vrienden? Dan is Bar Bistro Jules waar je moet zijn. Het eten is op niveau, toegankelijk maar wel van hoge kwaliteit, en de service is super. Een enthousiast team, zowel de keukenbrigade als de toppers in de bediening, zorgen voor een warm welkom en een bijzondere gastvrije én culinaire ervaring. Ik zeg: “zet die sunnies op en gaan!” – www.barbistrojules.nl