Koenraad_bovenkamer
Borreltips,  Hotspots,  Tips

Speakeasy cocktailbar in Utrecht: Koenraad’s Bovenkamer

Sip, sip, hooray! Zin in een avondje cocktails & bites in het mooiste stadsie van ons land? In de Bovenkamer van @koenraad.utrecht geniet je van heerlijke signature cocktails of mooie classics. Eén lekkere cocktail in deze intieme huiskamersetting en je bent voor altijd verpest. Hier breng je voortaan je zaterdagavond door.

Speakeasy cocktailbar de Bovenkamer
Bij Restaurant Koenraad op de Voorstraat in Utrecht is het goed toeven. Chef Robin van Groenestijn kookt de sterren van de hemel. Denk aan klassiekers in een nieuw jasje; een tikkeltje eigenwijs, soms onverwacht, altijd een plaatje en dé ultieme verwennerij voor je smaakpapillen. Ook van perfecte wijn-spijscombinaties hebben ze hier verstand. Toen afgelopen zomer speakeasy cocktailbar de Bovenkamer werd geopend, was ik gelijkt verkocht. De intieme huiskamersetting leent zich perfect voor een aperitief, een fancy late night drink of aanvullend genieten als je beneden lekker hebt gegeten. 

Amaretto sour
Speakeast cocktailbars blijven hot. Ze zijn soms lastig te vinden en bij toegang is vaak een wachtwoord vereist. Alles voor een avondje stijlvol sippen aan een signature cocktail. Voor Koenraad’s Bovenkamer is een wachtwoord geen vereiste, wel een dikke glimlach op je gezicht. Nestel je voor de open haard, plof neer op de bank of neem plaats aan bar om je cocktail skills bij te schaven. Op de kaart van Koenraad’s Bovenkamer prijken o.a. de meest bijzonde signatures, classics en digestives. Mijn favoriet – de Amaretto Sour – stond niet op de kaart, maar ik kan je vertellen dat ze die met alle liefde voor me hebben geshaket. By far de lekkerste Amaretto Sour die ik ooit heb gedronken. Een avondje stijlvol sippen aan de bar van Koenraad’s bovenkamer is wat je volgend weekend wil. Want twee heerlijke cocktails verder kan ik je vertellen dat je hier voortaan je zaterdagavond wil doorbrengen. Thank me later!