Bar_Cava_Utrecht
Borreltips

Santé! Op Lazy Saturday lunch & borrel je bij Bar Cava

Afgelopen zaterdag ging ik op culi tour in m’n eigen stadsie! En na het bezoeken van alle leuke culinaire adresjes – van wijnwinkel tot patisserie en van kaaswinkel tot markt – was het tijd voor een lekkere lunch! En wil je in eigen land het gevoel hebben even op vakantie te zijn, dan strijk je natuurlijk neer bij het altijd gezellige Bar Cava! Met een Crément de Bourgogne op links en heerlijke montadito’s op rechts waande ik me echt even in Spanje!

Montadito’s
Zes heerlijke broodjes passeerden de revue: van manchego met tomaat en knoflook, tot ei met chorizo en feta en van artisjoktapenade met avocado, tot een heerlijke tonijnsalade… En dat alles geserveerd op heerlijk knapperige baguettes. Alles was even smaakvol en verrassend! 

Side note: Montaditos zijn eigenlijk pintxos, waarbij de lekkerste ingrediënten altijd worden geserveerd op een lekker sneetje brood. Aanrader! 

Zei iemand truffel?
Dé grote favoriet: truffelgeitenkaas met zwaardvis! De heerlijke zachte, licht vette en zoute truffelgeitenkaas doet het ontzettend goed met de zwaardvis die een lekkere stevige bite heeft.

Advies aan tafel
En de service… subliem. De bediening is vreselijk aardig en is tevens goed op de hoogte van al het lekkers op de kaart. Precies zoals het hoort. Zo krijgen we een aantal mooie menu suggesties, zodat we alle smaken in de juiste volgorde kunnen proeven. Kortom, een mega dikke #tipvanviv

Mocht het water je na het lezen van dit artikel in de mond lopen en jouw enthousiasme zijn gewekt voor lunch, borrel of diner? Reserveer dan wel even van tevoren, want deze hotspot is me een partijtje populair! En terecht! Zie ik je zaterdag?