Ruby-rose-utrecht
Borreltips,  Hotspots,  Tips

Ruby Rose: dé wijn- en eetbar van Utrecht

Sip, sip, hooray! De horeca is éindelijk weer open en dat moet gevierd worden. En waar doe je dat nou beter dan in onze Domstad?! De binnenstad van Utrecht kent zoveel leuke foodie hotspots, waarvan Ruby Rose zeker een plek verdient in de top 10. Om de hoek van het prachtige Janskerkhof kun je heerlijk lunchen of tot in de late uurtjes borrelen en dineren in deze trendy wijn- en eetbar. Het interieur is chique en overweldigend; onder het genot van een goed glas wijn kijk je hier je ogen uit.

Waan je in de Méditerranée
Tijdens de lockdown kon je thuis heerlijk genieten van alles wat team Ruby te bieden heeft, maar oh wat is het heerlijk dat we weer op locatie kunnen genieten van een glas wijn en luxe borrelhap. Over wijn gesproken, laat die fles maar aanrukken. Dan kunnen we gelijk onze blik werpen op de menukaart. Een ding valt gelijk op: Ruby Rose is een plek om het leven te vieren met vrienden of een leuke date. De menukaart kenmerkt zich voornamelijk door Mediterrane gerechtjes die je samen kunt delen. Denk bijvoorbeeld aan heerlijke kazen, spanakopita, carpaccio, gevulde kroketjes, oesters, pizzettes, burrata, ricotta, gnocchi, klassieke tiramisu of hemelse crème brûlée. Mijn favorieten? Sowieso de selectie van kazen (die Délice de Bourgogne is boterzacht), de Pizzettes del Giorno en Truffel (goede korst en smaakvolle toppings), en de Garnalen Zeekraalkroketten (verrassend). Team toet? Proef dan zeker de Tiramisu Classico of sluit je avond af met een heerlijke Espresso Martini.

Kaartkennis on point
De keuken neemt je mee op ontdekkingsreis door de Méditerranée, maar ook de service weet je te betoveren. De droomvlucht in de Efteling is er niets bij. Bij Ruby staat een team van enthousiaste en vlotte mensen voor je klaar om jou als gast te verwennen. Het is weliswaar soms een tikkie chaotisch door de drukte, maar ze hebben alles haarfijn in de gaten. De kaartkennis is on point. Het serviceteam denkt mee, maar daagt je tegelijkertijd ook uit om even lekker buiten je comfort zone te gaan, ook als het gaat om de wijnen of cocktails. Dat maakt ons bezoek gelijk een stuk leuker.

Overweldigend luxe
Heb je jouw tafelgenoten lang genoeg in de ogen gekeken? Laat je dan even meeslepen door het prachtige interieur, inclusief bonte muurschilderingen en een 14 meter lang rozenprieel, wat zich overigens prima leent als bar. Ruby Rose bevindt zich in een prachtig Jugendstil-pand uit 1904 aan de Korte Jansstraat. Ooit huisde hier een bloemenwinkel, iets dat je absoluut terug ziet in het chique interieur.

Ruby Rose zit weliswaar al een paar jaar in Utrecht, maar ze zeggen niet voor niets: het bruist aan alle kant in het hartsie van het land. Ruby Rose is nog steeds hip, hot en happening, al is het alleen maar omdat jij er komt. Een heerlijke plek voor gezellige borrelavond met vrienden.

Top: Gezellig shared dining concept met luxe tintje.

Tip: Het serviceteam rent letterlijk de benen onder hun lijf vandaan om alle losse gerechtjes uit te serveren. De drukte kan een beetje overweldigend zijn voor de gast. 

Opvallend: Overweldigend en luxe interieur dat warm en huiselijk oogt. Je wilt nooit meer naar huis.

 Ruby Rose – Korte Jansstraat 23, 3512 GM Utrechtwww.rubyrose-utrecht.nl