Pecan-karamel-truffels
Dessert,  Recepten,  Vegan,  Zoet

Pecan karamel truffels met fleur de sel

Voor Kerst of oud & nieuw; de combinatie van pure chocolade, crunchy pecannoten, pecan- en cashewpasta en Bijenbaas honing is al een feestje op zich. Deze pecan karamel truffels zijn namelijk hét perfecte cadeautje voor als je bent uitgenodigd voor een kerstdiner. Geen klassieke truffel, maar wel een hele chique met een hoofdletter C. Pak de truffels leuk in en je bent good to go. Flinterdunne chocolade met een verrassende vulling, dat moet je proeven!

Ingrediënten voor ongeveer 15 stuks

Bereidingswijze pecan karamel truffels

  1. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Verwarm de pecan-/cashewpasta, honing, en het vanille-extract met een snufje zout in een steelpan voor ongeveer 30-60 seconden op laag vuur en roer goed door elkaar. Voeg naar wens extra zout of vanille-extract toe.
  3. Schep een theelepel karamel op de bakplaat. Dit kun je met twee lepels doen, want de karamel is plakkerig. Druk hier vervolgens een hele pecannoot in. Zet de karamels voor ongeveer 45 minuten in de vriezer. Verwarm ondertussen de pure chocolade au bain marie.
  4. Haal de karamels uit de vriezer. Pak een vork en leg hierop een karamel. Pak een lepel met gesmolten chocolade en haal hier de truffels doorheen. Zorg dat de bovenkant helemaal bedekt is. Haal de vork langs de rand van de kom en verwijder overtollige chocolade. Leg de truffels terug op de bakplaat en bestrooi met fleur de sel. Plaats de pecan karamel truffels in de vriezer tot ze zijn uitgehard en bewaar ze in een luchtdicht bakje in de vriezer of koelkast tot ze klaar zijn om te serveren.