Pasticciotto
Ontbijt,  Recepten,  Zoet

Pasticciotti: de lekkerste gebakjes uit Puglia

Je bent gewaarschuwd: van deze heerlijke Italiaanse gebakjes blijf je eten. Pasticciotti leccesi zijn knapperig van buiten en gevuld met warme citroencustard. Je kunt ze in Puglia kopen bij de vele leuke koffiebarretjes die de regio rijk is of – nóg leuker – zelf bakken! 

Een land waar ze ontbijten met caffè, croissants of een lekker gebakje is mijn lievelings. In Puglia – en in het bijzonder in de provincie Lecce – komt ’s ochtends de heerlijke zoete geur van versgebakken pasticciotti je tegemoet. Deze kleine gebakjes gevuld met ‘crema pasticciera’ zijn echt een feestje voor je smaakpapillen. De Italianen beginnen de dag met een koffie al banco, staand aan de bar, in hun favoriete koffiezaakje. Een heerlijke pasticciotto erbij en ze hebben gelijk ontbeten. Een taartje als ontbijt… Dat wil jij toch ook?!

Heb je voorlopig nog geen tripje naar Italië op de planning staan, dan kun je met het bakpakket van Taste of Puglia deze heerlijke pasticciotti gewoon zelf maken. In het pakket zit speciaal meel, pasticciotto bakvormpjes en het traditionele recept dat de schoonmoeder van Joëlle gebruikt om deze heerlijke pasticciotti te maken. Het recept is makkelijk te volgen en je tovert binnen twee uur (het deeg moet minimaal een half uur in de koelkast) de lekkerste pasticciotti leccesi op tafel. Warm zijn ze het lekkerst. Zet er een pittige espresso uit je Bialetti-percolator bij en smullen maar!

Wil jij thuis ook aan de slag met dit heerlijke recept voor pasticciotti? Bestel dan dit leuke bakpakket, inclusief recept, meel en bakvormpjes, op www.tasteofpuglia.nl. Tijdelijk uitverkocht? Geen zorgen, ze komen snel weer terug! Kun jij in de tussentijd alvast een mooi servies voor jezelf uitzoeken.