Palmiers
Recepten,  Zoet

Palmiers met kaneel, kardemom en ruby chocolade

Een ochtend bakken, brengt je precies in de juiste mood om iets liefs te doen voor een ander. Zeker als het resultaat zich uit in de vorm van een hart. Een palmier (of zwijnenoor) is echter meer dan een hartvorming zoet koekje, het is een combinatie van eenvoud en overvloed. Een rol koelvers roomboter bladerdeeg, suiker, kruidige specerijen en chocolade, meer heb je niet nodig om de liefde te delen. Strik erom en je hebt een geweldig cadeau voor Valentijnsdag.

Ingrediënten voor 28 palmiers

 • 1 rol koelvers roomboter bladerdeeg
 • 75 gr kristalsuiker
 • 25 gr bruine basterdsuiker
 • 1 tl kaneel
 • 1 tl kardemom
 • Snufje zout
 • 2 el water

Optioneel

 • 50 gr ruby chocolade

Bereidingswijze palmiers

 1. Verwarm de oven voor op 220 graden – hetelucht.
 2. Meng de kristalsuiker, basterdsuiker, kaneel, kardemom en het zout in een kommetje.
 3. Rol het bladerdeeg uit en bestrijk het deeg met een kwastje met 1 eetlepel water. Verdeel de helft van de kaneelsuiker gelijkmatig over het deeg en rol er zachtjes met een deegroller overheen. Draai het deeg om en bestrijk ook deze zijde met 1 eetlepel water. Verdeel hierover de andere helft van de kaneelsuiker en druk opnieuw aan met een deegroller.
 4. Markeer het midden van het bladerdeeg. Vouw nu de linkerhelft voor een derde naar binnen en doe dit ook met de rechterheft. Vouw vervolgens beide zijden opnieuw naar binnen. Deze liggen nu in het midden (bij de markering) tegen elkaar aan. Vouw nu beide helften dubbel en ga hier een keer zachtjes met de deegroller overheen. Verpak het bladerdeeg in bakpapier en leg 30 minuten in de vriezer.
 5. Haal het deeg uit de vriezer en snijd de strook in 28 dunne reepjes van 1 centimeter breed. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover 14 palmiers. Zorg dat je voldoende ruimte tussen de palmiers overlaat, ze zetten namelijk uit. Vouw aan de bovenkant de uiteinden (1 cm van het deeg) aan beide kanten iets naar buiten, zodat je een kleine V krijgt. Bak de palmiers in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. Houd ze de laatste paar minuten goed in de gaten, elke oven is anders.
 6. Je kunt ze eventueel garneren met chocolade naar keuze. Smelt de chocolade au bain marie en drizzle deze over de afgekoelde palmiers. Ik gebruikte zelf ruby chocolade, leuk voor Valentijnsdag of Moederdag.
Palmiers