Oreo_fudge
Dessert,  Recepten,  Vegetarisch,  Zoet

Oreo fudge met geroosterde amandelen

Oreo’s en witte chocolade…. Een match made in heaven. En hebben we de ons inmiddels niet onbekende Teams call op de planning, dan komen mijn beroemde Oreo truffels regelmatig voorbij. Ooit gemaakt voor mijn collega’s, is het recept voor deze heerlijke Oreo truffels er inmiddels eentje voor ‘in the books’. Het recept laat nog even op zich wachten, want die gaat natuurlijk eerst naar mijn allerleukste collega’s. Maar om het goed te maken, heb ik een verrassing voor je: overheerlijke Oreo fudge met geroosterde amandelen.

Hemelse fudge
Voor de lekkerste fudge breng ik regelmatig een bezoekje aan Hartley’s in Arnhem. Hun Stockley’s Rum Rozijnen Fudge is hemels. Maar hoe leuk is het om zelf zo’n heerlijk blokje fudge op de koffietafel te toveren? Oreo’s zijn altijd goed. Dus vond ik het de hoogste tijd ‘to step up my Oreo game’ en deze waanzinnig lekkere koekjes te verwerken in een goddelijke witte chocolade fudge met geroosterde amandelen voor een lekkere crunchy bite. 

Nieuwe favoriet
Een heerlijk snel en waanzinnig lekker recept, die waarschijnlijk per direct een van je nieuwe favorieten wordt. En sssstt.. Niets tegen mijn lieve collega’s zeggen hoor. Want zodra we elkaar weer in real life mogen zien, gaat deze heerlijke treat natuurlijk mee naar kantoor! Jullie hebben de primeur, dus ik weet wat er komend weekend op jouw boodschappenlijstje staat…

Ingrediënten

 • 1 blikje gecondenseerde melk van 397 ml – Bijvoorbeeld van Friesche Vlag
 • 1 rol Oreo’s van 154 gram
 • 300 gram witte chocolade in blokjes
 • 50 gram amandelen met vlies
 • 1 tl vanillepasta
 • 10 gram roomboter
 • Snufje zout

Bereidingswijze

 1. Bekleed een bakvorm van ca. 20 x 20 cm met bakpapier.
 2. Hak de amandelen in grove stukjes en rooster deze voor 3-4 minuten op middelhoog vuur. Schud de pan regelmatig en houd de noten goed in de gaten. Ze mogen niet verbranden. Zet apart en laat afkoelen.
 3. Breek de witte chocolade in kleine stukjes.
 4. Houd vier Oreo’s apart en hak de overige Oreo’s in stukjes. De vier Oreo’s halveer je en snijd je in grove stukken (elk koekje in vieren). Deze bewaar je voor de garnering van de fudge.
 5. Pak een steelpan en doe hierin het klontje boter, de gecondenseerde melk, witte chocolade en een snufje zout. Verwarm dit op middelhoog vuur totdat de witte chocolade volledig is gesmolten en je een mooie creamy fudge hebt. Let op! Het mengsel mag niet koken. Gebruik een pannenlikker en roer regelmatig om te voorkomen dat het fudge mengsel aanbrandt. Voeg de vanillepasta toe en roer nog even goed door.
 6. Voeg de Oreo’s (behalve die voor de garnering) en de geroosterde amandelen toe en schep deze door de fudge. Werk snel want het mengsel stolt snel.
 7. Stort de fudge in de bakvorm, strijk glad met een pannenlikker of lepel en verdeel hierover de laatste Oreo’s.
 8. Laat de fudge op kamertemperatuur afkoelen en verplaats deze vervolgens 2,5 uur naar de vriezer of zet hem voor minimaal vier uur in de koelkast zodat de fudge kan uitharden. Daarna kun je de fudge in stukjes snijden.