Casa-Ferreira
Culi-tips,  Hotspots,  Tips

Ontdek de smaak van Portugal bij Casa Ferreira in Utrecht

In het hart van Utrecht, verscholen in de sfeervolle Vinkenburgstraat, ligt een waar pareltje voor liefhebbers van Portugese delicatessen: Casa Ferreira. Bij deze gezellige winkel kun je terecht voor heerlijke Portugese en Hollandse lekkernijen. Met een warm onthaal en de meest lekkere producten, is Casa Ferreira echt een aanwinst voor de stad.

Een warm welkom
Bij Casa Ferreira voel je je meteen thuis. Henrique met zijn Portugese roots en Kirsten uit Nederland, ademen gastvrijheid. Of je nu binnenstapt voor een snel kopje koffie met een versgebakken pastel de nata, of op zoek bent naar een bijzonder cadeau, je waant je hier spontaan in Portugal. Hun passie voor de winkel en de bijzondere producten maakt dat het niet alleen een heerlijke plek is om te winkelen, maar ook een sociale ontmoetingsplaats.

Portugese en Hollandse verleidingen
Bij binnenkomst komt de geur van verse croissants en pastéis de nata je tegemoet. Casa Ferreira staat bekend om zijn uitgebreide assortiment aan Portugese zoetigheden. Van de iconische pastel de nata, tot de meest heerlijke Portugese koekjes. Ook maken ze zelf waanzinnige brownies en karamel-havermoutkoeken. Maar ook liefhebbers van hartige lekkernijen komen aan hun trekken. Portugese kaasjes en worsten pronken verleidelijk in de vitrine en lancho misto (een soort Portugese tosti) en de pão de queijo (kaasbroodjes) zijn niet aan te slepen. Ook kun je in deze voormalige snoepwinkel nog steeds terecht voor verschillende soorten drop en oud-Hollands snoep.

Een bijzonder lekker cadeautje
Op zoek naar het perfecte cadeau? Of het nu gaat om een mooi assortiment van Portugese wijnen, een selectie van bijzondere kazen, of een combinatie van heerlijke lekkernijen, hier vind je zeker iets bijzonders. Henrique en Kirsten helpen je graag met het samenstellen van een uniek cadeau. Zelf ben ik na een paar bezoekjes al helemaal fan van de verrukkelijke Pastel de nata-likeur en kruidige Licor Beirão. Deze cadeautjes zijn bij velen al een schot in de roos.

Op de koffie
Casa Ferreira in Utrecht is niet zomaar een delicatessenwinkel; het is een van mijn nieuwe favoriete adresjes. Een culinaire hotspot waar je de lekkerste Portugese hapjes vindt en waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat. Of je nu op zoek bent naar een gezellige plek voor een kopje koffie met iets lekkers of een tof cadeautje, Casa Ferreira is waar je móét zijn. Stap binnen en laat je verrassen.