Wijnwandelboek-anwb
Borreltips,  Leestips,  Tips

Omdat het hip is: het grote Nederlandse wijnwandelboek

Een aanrader voor wie zin heeft in een dagje uit: een wijnwandeling in eigen land. Met ‘Het grote Nederlandse wijnwandelboek’ van de ANWB ontdek je al wandelend Nederland als wijnland. Nog leuker, elke wijnroute eindigt met een leuke (horeca)gelegenheid waar je een lekker glas wijn kunt drinken. Je snapt het, dit is dé boekentip om al je wijnvrienden enthousiast te krijgen voor een leuke wandeling.

Als mijn vrienden en ik iets delen dan is het wel onze passie voor eten en drinken. Van een heerlijke risotto of butter chicken tot een prachtige Barolo, speciaalbiertje of fancy cocktail. Tja, ik kies ze erop uit zullen we maar zeggen. Van een van deze lieverds (thanks M) kreeg ik recent dit prachtige boek cadeau met 25 wijnwandelingen door heel Nederland. Adresjes waar je geweest móet zijn.

Nederland: wijnland
Dankzij de groeiende kennis, klimaatverandering en nieuwe druivenvariëteiten neemt de kwaliteit van Nederlandse wijnen in rap tempo toe. Ons land kent inmiddels bijna 200 wijngaarden. En nu de lente in volle gang is, wil je natuurlijk nieuwe dingen zien, lezen, proeven en horen. Met dit leuke wijnwandelboek belooft het een goed jaar te worden. 

Erop uit: wijnroutes
Kies een van de 25 routes en wandel langs Nederlandse wijngaarden en wijnmakers. Tijdens elke wandeling is er onderweg genoeg te zien en beleven. Bovendien eindig je elke wandeling met een heerlijke proeverij. Bang om te verdwalen? Geen zorgen. Scan de QR-code bij elke route en de route opent in Google Maps. Zelf liep ik recent de route Vijlen en Holset, waarbij ik genoot van een heerlijk glas mousserende wijn bij Wijndomein Holset en een leuke wijnproeverij bij Wijndomein St. Martinus. Next up? Thorn en Kessenich, Zeist, Elst en Amerongen. Lieve vrienden, wie gaat er mee op wijnavontuur?

Zelf aan de wandel of iemand ook zo’n leuk wijnboek cadeau doen? Check de ANWB, lokale boekhandel of je favoriete online webshop.