Monchou-ijs
Dessert,  Recepten,  Zoet

Monchou-ijs met bosvruchten en bastognekoeken

Soms is het zo simpel. Met slechts een paar ingrediënten gooi je een knaldessert op tafel. Monchou-ijs met boterige bastognekoeken, zachte roomkaas en frisse bosvruchten; een combinatie waar je u tegen zegt. Super romig en toch lekker fris. Maak alvast wat ruimte vrij in de vriezer en nodig je vrienden uit voor een etentje. Dit is een ideaal dessert voor als je kookt voor een grote groep.

Ingrediënten

 • 250 ml slagroom
 • 200 gr Monchou zacht en luchtig
 • 1 blikje gecondenseerde melk
 • 1 blik taart- en vlaaifruit – bosvruchten
 • 130 gr Bastogne koeken (1/2 pak)
 • Sap en rasp van 1/2 citroen
 • Blaadjes van 5 takjes citroentijm

Bereidingswijze

 1. Bekleed een cakeblik met huishoudfolie en laat de randen iets overhangen.
 2. Klop de slagroom lobbig, maar net niet stijf. Giet hier 90% van de gecondenseerde melk bij en voeg de Monchou zacht en luchtig toe. Mix tot je een mooie egale crème zonder klontjes hebt. Voeg het rasp en sap van een halve citroen toe en spatel dit samen met de citroentijm door de crème. 
 3. Houd vier bastognekoeken achter en verkruimel de rest van de koeken grof. Spatel deze kort door het roommengsel. Spatel vervolgens 80% van de bosvruchten door de crème, maar roer niet te lang. Je wil een mooie swirl creëren. 
 4. Giet het mengsel in het cakeblik. Verdeel hierover met een lepel de extra bosvruchtenvulling en gecondenseerde melk en swirl deze met een sateprikker door de crème. Breek de vier bastognekoeken in grove stukken en steek deze in de vulling. Dek het cakeblik af met huishoudfolie en zet minimaal 6 uur in de diepvries. 
 5. Je kunt het monchou-ijs als bolletjes én als plakken (hallo ijstaart) serveren. Haal hem 20 minuten voor gebruik uit de vriezer en maak mooie bollen of plakken met een warme lepel of mes. Enjoy.