Deze té leuke roze bietenpannenkoekjes mix je snel in je blender, zijn super lekker, zitten boordevol voedingsstoffen (hallo rode biet), zijn natuurlijk gezoet en zijn makkelijk glutenvrij te maken.
Glutenvrij,  Ontbijt,  Recepten,  Vegetarisch

Moederdagontbijt: ‘Pink pancakes’ met rode biet

Heb jij de allerliefste moeder ter wereld? Mooi! Dan wordt het tijd om haar morgen eens even flink in het zonnetje te zetten. En hoe kun je dat nou beter doen, dan met een lief en gezellig ontbijtje? Zoek je voor morgen nog iets leuks om op de ontbijttafel te serveren? Probeer dan mijn recept voor ‘pink pancakes’. I mean, leuker dan dit kan ik het echt niet maken voor je. Dit recept heb je trouwens aan mijn moeder te danken. Ik maakte het op Valentijnsdag en zij zei toen dat dit hét perfecte ontbijtje is voor moederdag. Wat er morgen voor haar op tafel staat is een verrassing, want als trots proefkonijn mag zij misschien alweer een nieuw recept voor jullie voorproeven.

Deze té leuke roze bietenpannenkoekjes mix je snel in je blender, zijn super lekker, zitten boordevol voedingsstoffen (hallo rode biet), zijn natuurlijk gezoet en heel makkelijk glutenvrij te maken.

Ingrediënten voor 2 personen

 • 1 grote rode biet
 • 75 gram (glutenvrije) havermout
 • 2 eieren
 • 2 scoops vanille-eiwitpoeder – Ik gebruik altijd Orangefit
 • 2 handjes frambozen
 • Scheutje plantaardige melk
 • Kokosolie
 • Toppings: Griekse yoghurt, ahornsiroop, nootjes

Bereidingswijze

 1. Maal de haver in de blender tot bloem. Was de rode biet goed en snijd de kontjes ervan af. Voeg de rode biet, eieren, het vanille-eiwitpoeder, een scheutje melk en 1/2 van de frambozen toe en blend alles tot een romig geheel. 
 2. Als het te dik is, voeg dan wat nog wat extra melk toe. Is het iets te dun? Dan kun je nog een klein beetje havermout toevoegen. Als je een mooi medium dik beslag hebt, ben je good to go!
 3. Pak een koekenpan en verwarm een scheutje kokosolie. Schep hoopjes beslag van ongeveer 8 cm doorsnede in de pan en bak de pannenkoekjes in 4-5 minuten bruin en gaar op middelhoog vuur. Draai de pannenkoekjes om zodra ze niet meer aan de pan plakken, dan behouden ze hun mooie roze kleur. Houd de pannenkoeken warm onder een bord en bak net zolang door, totdat je door het beslag heen bent.
 4. Verdeel de pannenkoekjes over twee borden en voeg toppings naar keuze toe. Ik gebruikte Griekse yoghurt, frambozen en ahornsiroop. Maar leef je vooral uit met ander fruit of lekkere knapperige nootjes, honing, hagelslag of witte chocolade! Enjoy!
Pink_pancakes2