Vakantiegevoel-tasteofpuglia
Culi-tips,  Tips

Met deze tips haal je de smaak van Puglia naar je eigen keuken en blijf je nog even in de vakantiestemming

Kom je net terug van vakantie en ben je op zoek naar een manier om dat vakantiegevoel nog even lekker vast te houden? Met de prachtige serviessets en Italiaanse producten van Taste of Puglia breng je het magische gevoel van de Italiaanse keuken rechtstreeks naar jouw keukentafel. Dek je tafel in stijl, nodig je lieve vrienden en familie uit en blijf nog even lekker in de vakantiestemming.

Vorige week checkte ook ik een paar dagen uit voor de nodige dosis food-inspiratie. Geen werkmails, telefoon uit, snacks voor onderweg mee en gaan! Ik keek al een paar weken uit naar die uurtjes op mijn zomerbedje, waar ik al nippend aan mijn glaasje bubbels door mijn favoriete foodmagazines blader. Uiteraard met bijpassende kaasplankjes, gevolgd door de lekkerste pasta, en vooruit, een tiramisu toe. En ook al wil ik er nog even niet over nadenken, toch komen die deadlines na de vakantie weer gezellig om de hoek kijken. De hoogste tijd dus om mijn favoriete tips te delen om dat vakantiegevoel nog even lekker vast te houden.

Ontbijten met caffè en pasticciotti
De Italianen beginnen de dag met een koffie al banco, staand aan de bar, in hun favoriete koffiezaakje. Een heerlijke pasticciotto erbij en ze hebben gelijk ontbeten. Deze kleine gebakjes uit Puglia zijn gevuld met ‘crema pasticciera’ en zijn écht een feestje voor je smaakpapillen. Met het bakpakket van Taste of Puglia kun je deze heerlijke pasticciotti nu gelukkig ook zelf maken. In het pakket zit speciaal meel, pasticciotto bakvormpjes en het traditionele recept dat de schoonmoeder van Joëlle gebruikt om deze heerlijke pasticciotti te maken. Een lekkere cappuccino erbij, en je hebt meteen het gevoel even in Italië te zijn.

Organiseer een aperitivo met vriendinnen
Een aperitivo (Italiaanse borrel) is een geweldige manier om quality time door te brengen met vriendinnen en dat vakantiegevoel nog even lekker vast te houden. Creëer een gezellige en ontspannen sfeer door de tafel mooi te dekken, bijvoorbeeld met de vrolijke serveerschaaltjes van Taste of Puglia. Die doen het goed op elke borreltafel. Serveer lekkere Italiaanse hapjes, bijvoorbeeld bruschetta, olijven, burrata en focaccia, en zet een leuk Italiaans muziekje aan op de achtergrond. De levendige kleuren en patronen van dit mooie Pugliese servies brengen direct een vleugje Italiaanse zon naar jouw achtertuin.

Deel je vakantieverhalen
Organiseer een gezellig etentje met familie en deel jouw favoriete verhalen, foto’s en filmpjes van je reis. Kook die lekkere orecchiette, serveer hem op dit prachtige gele pastabord, schenk er een glas Primitivo bij, en je zult zien dat je in gedachten weer even op vakantie bent.

Plan een wekelijks me-time momentje
Het creëren van een wekelijks me-time momentje is een geweldige manier om lief te zijn voor jezelf. Dit is JOUW moment, dus leg je telefoon weg, zet een lekker muziekje aan, schenk een koffietje of lekker glas wijn in en snack er lekkere taralli – krokante Pugliese koekjes – bij. Nestel je op de bank met de krant, een serie óf pak je notitieboek erbij voor een reflectiemomentje. Het helpt je om je batterij weer op te laden, zodat je daarna weer kunt vlammen.

Beloon jezelf
Heb je die vakantievibe nog lekker te pakken? Mooi! Plan dan alvast je volgende tripje, koop die lekkere olijfolie, een nieuwe serviesset, óf beloon jezelf met iets lekkers van je favoriete Italiaanse Deli. Zorg dat je iets leuks hebt om naar uit te kijken. Het werkt. Geloof me.


Over Taste of Puglia
Met Taste of Puglia breng je het magische gevoel van jouw Italiaanse vakantie rechtstreeks naar jouw keuken. Het zuiden van Puglia staat zowel bekend om het heerlijke eten, als om de supermooie handgemaakte keramiek waarmee je een echte Pugliese sfeer op tafel creëert.

Geïnspireerd op de rijke tradities van Pugliese keramiek, maak je met de vrolijke items uit de webshop van Joelle en Hanneke van elke maaltijd een authentieke Italiaanse ervaring. Combineer er gerust vrolijk op los, want alle items passen heel leuk bij elkaar.  Meer weten? Check www.tasteofpuglia.nl