Eetwinkel_van_mien
Hotspots

Lekker lokaal: Waarom Eetwinkel Van Mien mijn nieuwe favoriet is

Waarom ik met liefde af en toe de trein richting de Achterhoek pak? Vanwege het feit dat je prachtig kunt wandelen in de Kruisbergse bossen, de lekkerste producten kunt scoren op de zaterdagmarkt in Doetinchem, de koeien hier nog wel gewoon lekker in de wei lopen en de asperges straks in het seizoen weer voor je neus worden gestoken. Je hoort het al: je kunt het meisje wel uit de Achterhoek halen, maar de Achterhoek niet uit het meisje. En dat dachten ook de twee dames achter Eetwinkel Van Mien en Villa Wanrooy: een nieuwe aanwinst op de Grutstraat in Doetinchem.

Eetwinkel en boetiekhotel
Van Mien is opgericht door Monique Caerteling en Liesette Hensen. In het prachtige pand op de hoek van de Grutstraat word je ontzettend gastvrij ontvangen; in de eetwinkel staat alles in het teken van lokaal en lekker eten. En in het monumentale pand bevindt zich tevens boetiekhotel Villa Wanrooy; de negen unieke en comfortabele hotelkamers hebben allemaal een andere smaak als thema: zoet, zout, zuur, bitter, pittig, umami en smakeloos. Ik denk dat ik in de umami of zure kamer prima een nachtje zou kunnen vertoeven… #tastebyvivian

Eten verbindt
Maar over eten gesproken… Dit doe je natuurlijk het liefst samen en hopelijk snel in die te gezellige eetkamer, want (de liefde voor) eten verbindt. Bij Van Mien kun je terecht voor de lekkerste lokale producten én verrassende en gezonde gerechten uit eigen keuken. Natuurlijk afgestemd op het seizoen. De prachtige producten komen voornamelijk uit de streek; de winkel ligt vol met lekkers uit de Achterhoek en Liemers. En kom je een ander mooi product tegen, dan kun je er vanuit gaan dat er een goed verhaal achter zit. 

Maar hoe zit het met het proeven?
Zodra ik binnenkom word ik enthousiast ontvangen door Monique. Ze laat me eerst zelf de sfeer ervaren, om vervolgens honderduit te vertellen over het ontstaan van de prachtige eetwinkel en de herkomst van producten. Zo vertelt ze over het brood van Bakkerij Ten Have uit Silvolde, de heerlijke knoflook-ui kaas van Kaasboerderij Weenink en laat ze ons een stukje venkelworst proeven van varkenshouderij Sanders Hof. De winkel ligt vol met verse producten: groenten & fruit, brood, bakmixen, lokale wijnen, speciaalbiertjes en de lekkerste zuivel. Je proeft de liefde, de aandacht en het vakmanschap er in terug.

Eetwinkel_van_mien2

Thuis proeven? Dat kan!
Van Mien is niet alleen de plek voor je dagelijkse boodschappen. Ze hebben ook een uitgebreid meeneem menu, voor als je even geen zin hebt om te koken. En met de naoberkrat – een maaltijdkrat met veel superverse ingrediënten van boeren en tuinders uit de Achterhoek en Liemers – support je in deze tijd ook de lokale ondernemers en kunnen we elkaar mooi helpen. Maar pas op voor de zoete verleiding: de huisgemaakte taartjes en koeken zijn verrassend lekker; ik heb er twee meegenomen en ze hebben de foto niet gehaald…

Van Mien is een prachtige aanwinst voor Doetinchem; verrassend, gastvrij en lekker lokaal! Een dikke vette #tipvanviv dus! Ready to taste? Breng een bezoekje aan de Grutstraat 49 in Doetinchem of check https://van-mien.nl.