latte-art-workshop-cupp
Culi-tips,  Hotspots,  Tips

Latte art workshop bij Cupp Utrecht

Op een zonnige lentedag zet Peter een perfecte cappuccino voor me neer. The perfect serve, inclusief een prachtige zwaan. Zo wil je jouw koffie toch het liefst? Koffiebar Cupp in Utrecht is waar je moet zijn voor lekkere (ge)bakkies in overvloed. Maar ook voor een inspirerende baristacursus of latte art training is Cupp dé plek. En dus was het de hoogste tijd voor de volgende stap in mijn koffiecarrière: een tulp en rosetta leren schenken.

Cappuccino bestaat uit gelijke delen espresso, gestoomde melk en melkschuim. Maar hoe schenk je nou het perfecte figuurtje in het lekkerste bakkie van de dag? Daarvoor moet je latte art training bij Cupp volgen. In één middag word je meegenomen in de magische wereld van latte art. Je begint met de theorie van het melk opschuimen; alles voor dat perfecte microfoam. Daarna mag je zelf plaatsnemen achter de Ferrari onder de espressomachines om – onder toeziend oog van top trainer Laurens – de techniek van het opschuimen van de melk je eigen te maken. Tijdens de training krijg je uitgebreid de tijd om de basisfiguren van latte art te leren: het hartje, de tulp en de rosetta. De basis voor goede latte art: mooi microfoam, walsen, de melk goed verdelen en met aandacht schenken. Ik kan je vertellen, de training was één groot feest. De hoogste tijd om nu lekker thuis aan de slag te gaan, veel te oefenen en te genieten van de Italiaanse kunst van het koffiedrinken. Want met een prachtig figuurtje in je koffie moet je wel even de tijd nemen voor die perfect serve.

Zin om zelf aan de slag te gaan of een origineel cadeau te geven? Boek dan een inspirerende workshop en leer alles over koffie, espresso of latte art. Een dikke vette #tipvanviv. www.cupp.nl/cupp-workshops/