Lasagne_paddenstoelen_burrata
Diner,  Lunch,  Recepten,  Vegetarisch

Lasagne met paddenstoelen, truffel en burrata

Voor een écht goede lasagne mag je mij altijd wakker maken. Stiekem is lasagne een van mijn lievelingsgerechten, maar dan wil ik hem wel zelf hebben gemaakt. De eerlijkheid gebied mij om te zeggen dat ik mijn eigen traditionele lasagne met zelfgemaakte bechamelsaus echt de allerlekkerste vind (en dat terwijl ik niet eens van bechamelsaus houd haha). Waarom ik zo’n fan ben van lasagne? Met lasagne kun je eindeloos variëren; traditioneel met tomaten, courgette en gehakt, met zalm & spinazie, een variant met courgette, ricotta en pijnboompitjes, of met aubergine en Italiaanse kazen…. Nou, zo kan ik nog wel even doorgaan.

Love at first bite
Er gaat echt niets boven zo’n heerlijke schaal comfortfood uit de oven, waarbij je letterlijk niet weet wat voor een smaaksensatie je overkomt bij elke hap die je neemt. Amore! Liefde op het eerste gezicht… Of moet ik zeggen: love at first bite? Zoals de trouwe lezer misschien wel weet, waan ik mij regelmatig in Italiaanse sferen. En met deze waanzinnig lekkere lasagne met paddenstoelen, truffel en burrata zie ik mij al zitten, midden in Rome, bij de allerbeste Italiaanse trattoria. Maar ik open natuurlijk ook regelmatig mijn eigen trattoria voor familie en vrienden. Ik kan je vertellen… Deze lasagne – waar je voor de verandering een keer geen oven voor nodig hebt – staat voorlopig nog wel even op de menukaart.

Ingrediënten voor 2 personen

 • 6 vellen (3 vellen p.p.) verse lasagnebladen – 250 gram uit koelvak Albert Heijn
 • 300 gram paddenstoelen voor pasta – Albert Heijn
 • 150 gram spinazie
 • 50 gram pecannoten, grof gehakt
 • 1 sjalot
 • 2 teentjes knoflook
 • 4 takjes salie, alleen de blaadjes, gehakt
 • 1 takje tijm, alleen de blaadjes
 • 1 bol burrata
 • 6 el Puro pesto al tartufo
 • 8 el goede olijfolie
 • Peper en zout

Bereidingswijze

 1. Rooster de pecannoten in een drogę koekenpan op middelhoog vuur voor ongeveer 2-3 minuten. Schud de pan regelmatig en houd de noten goed in de gaten. Ze mogen niet verbranden. Zet apart en laat afkoelen.
 2. Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn. Borstel de paddenstoelen schoon en snijd alleen de kastanjechampignons in plakjes (de rest laat je heel). Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de sjalot, knoflook, tijm- en salieblaadjes 2 minuten. Schep de paddenstoelen erdoor en bak in 5 minuten gaar. Eventueel kun je na 2 minuten een heel klein scheutje water toevoegen.
 3. Verwarm 2 el olijfolie in een koekenpan en wok de spinazie voor 1 minuut. Het rauwe mag er vanaf, maar de spinazie hoeft niet helemaal geslonken te zijn. Liever niet zelfs.
 4. Kook intussen de lasagnebladen met een scheutje olijfolie (tegen het plakken) en een snuf zout beetgaar in 4 minuten. Giet de lasagnebladen af en laat goed uitlekken.
 5. Pak twee borden, begin met een theelepel pesto en schep vervolgens afwisselend lagen van de lasagnebladen, spinazie, paddenstoelen met salie en tijm, burrata, pesto al tartufo en pecannoten op de borden. Besprenkel elke laag lekker royaal met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Eindig met een laag met alle ingrediënten (dus niet met een lasagnevel) en garneer met extra pecannoten, olijfolie en peper en eventueel zout. Vergeet niet om hier een mooi glas Italiaans rood bij te schenken en enjoy!