Borreltips,  Hotspots,  Tips

La Vie en Rosé: unieke zomerse wijn-spijslunch in binnentuin Grand Hotel Karel V

Het roséseizoen staat voor de deur en dat vier je natuurlijk met een waanzinnige wijn-spijslunch in de mooiste binnentuin van Utrecht. Op zondag 16 juni organiseren Dylan en ik vanuit De Proefacademie samen met Brasserie Goeie Louisa (Grand Hotel Karel V) een bijzondere wijn-spijservaring, waarmee we de veelzijdigheid en kwaliteit van roséwijnen vieren. Vergeet het stereotype van deze terrasklassieker – rosé kan van buitengewone kwaliteit zijn. Tijdens dit evenement krijgen gasten de kans om enkele prachtige roséwijnen van topkwaliteit naast elkaar te proeven en te ontdekken wat deze wijnen zo bijzonder maakt.

Tijdens deze wijn-spijservaring ligt de focus op rosé wijnen uit het hoge segment, waaronder wijnen van Domaine François Cotat, Viña Tondonia en Domaine Tempier. Dylan de Vries, eigenaar van De Proefacademie: “Mijn team en ik hadden al langer de wens om mensen kennis te laten maken met topkwaliteit rosé. Met deze lunch zetten we niet alleen rosé op de kaart, maar ook Utrecht als opkomend culinair centrum van Nederland. We laten wijnliefhebbers zien dat er veel interessante en uiteenlopende stijlen zijn en dat rosé een prachtwijn is om gastronomisch in te zetten. We proeven niet alleen de meest bijzondere roséwijnen, maar we geven ook een uitgebreide toelichting over het vinificatieproces van rosé en de specifieke wijnen die we schenken.” 

Het menu voor deze culinaire zondagmiddag is met zorg samengesteld, waarbij speciaal is gekeken naar gerechten die perfect samengaan met de roséwijnen. Gasten worden in de prachtige binnentuin van Grand Hotel Karel V getrakteerd op een heerlijke driegangenlunch, met de nadruk op zomerse gerechten zoals schaal- en schelpdieren, die de smaken van de wijnen complementeren. 

Maxime Busnel, Commercieel Manager Grand Hotel Karel V: “Brasserie Goeie Louisa in Utrecht is een geliefde plek voor zowel locals, toeristen als zakenmensen. Met deze bijzondere lokale samenwerking bieden we de bewoners van Utrecht de kans om elkaar te ontmoeten in een gezellige, informele setting. We zorgen niet alleen voor een bijzondere en leerzame proefervaring, maar creëren hiermee ook een gelegenheid voor mensen om te verbinden en te genieten van de levendige sfeer in onze culinaire stad.” 

Speciaal voor liefhebbers
Wijnliefhebbers kunnen zich nu aanmelden voor het ‘La Vie en Rosé event’: een driegangenlunch met fruits de mer, inclusief ontvangst met heerlijke rosé Champagne en 6 bijpassende roséwijnen in de prachtige binnentuin van Grand Hotel Karel V. Alle details en tickets zijn beschikbaar op www.deproefacademie.nl.