Nizza-passievrucht
Dessert,  Recepten,  Zoet

Kokoskoekjes met een vulling van passievrucht

Nizza koekjes zijn super populair. Je hebt ze tegenwoordig in drie smaken, kokos, karamel-zeezout en kaneel. De kokosvariant is zeer geliefd, ook bij mij. Zelf bakken kan ongetwijfeld ook, maar dan krijg je ze vast niet zo bros als hét favoriete koekje van Verkade. Wat je wel kunt doen? Vullen! Bijvoorbeeld met een heerlijke ganache van passievrucht. Fris, zoet én romig; dé perfecte combinatie voor het ultieme zomergevoel.

Ingrediënten

  • 1 pak Nizza kokoskoekjes
  • 250 gr witte chocolade
  • 110 gr passievruchtblokjes uit de vriezer
  • 45 ml slagroom
  • 1 tl vanillepasta

Bereidingswijze

  1. Doe de passievruchtblokjes samen met de slagroom en vanillepasta in een steelpan en breng al roerende aan de kook. 
  2. Breek de witte chocolade in blokjes. Zet het vuur uit, voeg de witte chocoladeblokjes toe aan het passievruchtmengsel en laat vijf minuten staan. Roer dan het mengsel door tot je een mooie egale ganache hebt. Laat de ganache een half uurtje afkoelen en roer het mengsel tussendoor nog een aantal keer goed door. Dek af met huishoudfolie en zet de ganache minimaal 2 uur in de koelkast tot je een mooie stevige ganache hebt. Een half uurtje in de vriezer werkt ook perfect. Roer de ganache hierna kort door en werk snel.
  3. Bestrijk een kokoskoekje met een dikke laag ganache en duw hier een koekje bovenop. Serveer direct, dan blijven de koekjes lekker knapperig.