delicious.magazine_italie
Leestips,  Recepten,  Tips

Haal La Dolce Vita in huis met delicious. magazine

Liefhebbers van pasta, pizza, risotto opgelet. Het april nummer van delicious.magazine is de plek om jouw culinaire hart op te halen. Want zo lang we zelf niet op reis kunnen, moeten we La Dolce Vita naar Nederland halen, aldus de redactie van mijn favoriete culinaire magazine. Een geweldig idee als je het mij vraagt. Met dit extra dikke ‘grote Italië nummer’ tover je namelijk een fantastisch klassiek Italiaans menu op tafel, zij het met hier en daar een moderne twist. Dus hup naar de winkel, want dit bewaarnummer wil je niet missen.

Mijn trattoria is geopend
Komend weekend open ik daarom met alle liefde mijn trattoria en duik ik de keuken in om te experimenteren met de lekkerste saffraan-risotto, een heerlijke spaghetti en een focaccia met aubergine en stracchino. In gedachten loop ik al door het Zuid-Italiaanse Calibrië, dans ik over de pleinen van Florence en drink ik espresso met een cornetto bij mijn favoriete koffiebar Casa & Bottega in Rome.

Italië: Het land waar koffie tot kunst is verheven en waar pizza bakken een echte ambacht is.

Een enkele reis La Dolce Vita per favore
Blader door delicious.magazine en je weet precies waarom Italië bovenaan jouw lijstje van favoriete bestemmingen staat. Het land waar koffie tot kunst is verheven, waar het geheim voor de lekkerste pasta simpelweg ‘nonna’ is, waar Parmezaanse kaas en olijfolie alles lekkerder doet smaken en waar je gerust kilo’s mascarpone en ricotta in desserts kunt verwerken. Want luchtig, fris, subtiel van smaak en onweerstaanbaar romig. Maar Italië is ook de enige plek op aarde waar pizza bakken een echte ambacht is en waar een perfecte gelato je spontaan in de fontein doet springen van ultiem geluk. ‘That’s amore!’ Nu maar eerst met een kleine omweg naar de markt voor de boodschappen. Want ja, er is een ding dat de Italianen goed begrepen hebben en dat is dat je het leven moet vieren. In mijn geval dus lekker met koffietje en een cornetto uit het vuistje. Om vervolgens de markt af te struinen, op zoek naar de lekkerste groente, meest romige kaas en verse vis! Maar echt lieve mensen, zodra het weer kan, boek ik een enkeltje naar Italië. Want na dit jaar kan ik wel een beetje La Dolce Vita gebruiken! Salute!