Borreltips,  Hotspots,  Tips

Elzas meets Kaiserstuhl: wijn, hapjes en gastvrijheid ten voeten uit bij Welkom aan Tafel

Vorige week volgde ik een ontzettend leuke wijnproeverij in de wijnkelder van Welkom aan Tafel, een charmante delicatessenwinkel in het hart van Utrecht. De avond stond in het teken van de prachtige smaken van de Elzas en Kaiserstuhl. We proefden heerlijke wijnen met de lekkerste bijpassende hapjes. Denk je nu, ‘hé, dit wil ik ook’? Nodig dan je vrienden, familie of collega’s uit en boek een plek voor Nic’s Sunday Tasting.

Waanzinnig gezellige avond
Vanaf het moment dat ik de winkel binnenstap, voel ik de gastvrijheid en passie voor lekker eten en drinken. De sfeer is warm en uitnodigend en de eerste handen worden geschud. We nemen plaats aan een lange tafel in de wijnkelder, die volstaat met heerlijke hapjes. Ik voel aan alles dat dit een verrassende avond gaat worden. Tijd voor de eerste wijn.

Elzas meets Kaiserstuhl
Het thema van de avond, Elzas meets Kaiserstuhl, belooft een selectie van diverse wijnen die beide regio’s zo uniek maken. En wat is het een feest! Gedurende de avond proeven we meer dan tien wijnen. Van een verfijnde Crement d’Alsace gemaakt van Pinot Noir tot mooie en zeer karaktervolle wijnen van o.a. Pinot Gris, Pinot Blanc, Gewurztraminer, Chardonnay, Sauvignon Blanc en de altijd indrukwekkende Riesling. Elke wijn neemt ons mee op een smaakvolle ontdekkingstocht door de regio, inclusief bijpassende hapjes.

De perfecte balans tussen theorie, praktijk en natuurlijk proeven maakt de avond extra bijzonder. Gastheer Nicolai deelt zijn kennis van wijn op een toegankelijke manier en geeft de avond een educatief en vermakelijk tintje. We krijgen zelfs een aromawiel en proefformulier, zodat we ook serieus kunnen proeven. Gastvrouw Nicole is voor ons de keuken in gedoken voor een selectie heerlijke hapjes. Denk aan knapperige baguette met de lekkerste olijfolie, toastjes met tonijn, wraps met zuurkool en vegetarische worst, pompoensoep, kaasfondue (zal ik al stoppen), Spaanse tortilla en nog véél meer. Ondertussen wordt er volop gekletst…


Gastvrijheid ten voeten uit
Gastvrijheid betekent voor mij: me welkom voelen, een bijzondere ervaring hebben in een ontspannen setting, maar bovenal ook dat ze nét dat stapje extra doen om jou als gast een onvergetelijke dag of avond te bezorgen. Nou, Nicole en Nicolai doen dat als geen ander. De combinatie van heerlijke wijnen, leuke theorie en verrassende hapjes maakte de avond onvergetelijk.

Of je nu een wijnliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een gezellige avond uit, Welkom aan Tafel is de ideale bestemming voor een avondje uit met vrienden, familie of collega’s. Meer weten? Kijk snel op de website.

Over Welkom aan Tafel
Een lekker borrelhapje smaakt nóg beter met een bijpassende wijn en andersom. En dat weten ze bij wijn- en delicatessenwinkel ‘Welkom aan Tafel’ als geen ander. In hun winkel op de Lange Smeestraat in Utrecht – maar ook online – helpen Nicole & Nicolai je met het samenstellen van een heerlijke borrelplank, inclusief bijpassende wijn. Bovendien laten ze je kennis maken met de lekkerste ingrediënten waarmee je vanavond nog de keuken in wil duiken.