gepocheerd-ei
Ontbijt,  Recepten

Een perfect gepocheerd eitje: zo doe je dat!

Over een lekker ontbijtje hoef je niet lang na te denken. Want hoe begin je de dag nou beter dan met een blij ei? Nou, niet! Dus of je nu wakker wordt naast een blij ei, of zelf je dag extra zonnig wil beginnen, met een perfect gepocheerd eitje ga je hoe dan ook punten scoren. De lekkertje eitjes haal je overigens bij de boer, waar je meteen ook aan het goede adres bent voor verse kaas en melk. Na een mooie ochtendwandeling door de natuur kun je met deze tips gelijk aan de slag. De zondag beginnen met een perfect gepocheerd eitje, yes please!

Overigens ben ik samen met een van mijn vrienden op zoek naar de beste Eggs Benedict van Utrecht, dus mocht je dé tip  hebben, let me know!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 biologische eitjes
  • 1 el witte wijnazijn
  • Peper en zout
  • 2 sneetjes toast

Bereidingswijze

  1. Zet een kom met warm water klaar. Hierin houd je straks je eitjes warm. Breng een pan met water aan de kook en voeg de witte wijnazijn en een snuf zout toe. Draai nu het vuur lager, zodat het niet meer borrelt. 
  2. Breek één eitje in een kommetje en laat dit vervolgens langzaam in het water glijden. Zorg dat het water net niet kookt en pocheer je eitje in 3 minuten gaar. Schep het eitje met een schuimspaan uit de pan en doe het in de kom met warm water. Ga door tot al je eitjes gepocheerd zijn.
  3. Serveer je eitje op toast of maak een klassieke Eggs Benedict met bacon en Hollandaisesaus. Liever vis? Ga dan voor de Eggs Norwegian met gerookte zalm en Hollandaisesaus.

Serveertip: Dit gepocheerde eitje doet het ook erg goed op toast met zelfgemaakte guacamole.