Editorial-kerst
Editorial,  Smaakmakers

Editorial: Magic is something you make

Het is kerst en dat betekent dat we de komende dagen heerlijk mogen genieten van fijn gezelschap, boswandelingen met warme choco, prachtige gedekte tafels en heerlijke kerstdiners. Van een aantal van jullie weet ik dat jullie heerlijke gerechtjes van @tastebyvivian gaan maken en dat vind ik leuk, heel leuk! Tijdens de vorige kerstdagen zat ik namelijk midden in het proces van koken, schrijven, fotograferen en het ontwerpen van mijn website. En een jaar later kan ik vol trots zeggen dat ik ruim 120 artikelen heb geschreven. Van leuke voor- en hoofdgerechten en creatieve baksels, tot fingerlicking desserts. En van de lekkerste borreltips en gezelligste luistertips, tot de leukste hotspots. 

Ook had ik de eer om een aantal fantastische mensen uit het culinaire vak te mogen interviewen. Zo vroeg ik Cees Holtkamp – dé banketbakker van Nederland – alles over het geheim achter de perfecte Moskovische Tulband en sprak ik met Jolijn van De Oesterfiets over alles wat je moet weten over de parel van de zee. Samen met Dylan van De Proefacademie verraste ik jullie met een prachtige wijn-spijs special voor de feestdagen en ik interviewde Stijn, een ondernemer die tijdens de vorige lockdown @pitot.utrecht lanceerde; een waanzinnig concept geïnspireerd op de lekkerste streetfood gerechten uit Tel Aviv. Feestje!

De kerstdagen staan voor mij altijd in het teken van uren kokkerellen om ‘s avonds de mooiste en lekkerste gerechten op tafel te toveren. En stiekem kan ik me daar in de zomer al op verheugen. Dit jaar vier ik Kerst in een kleine setting, maar dat mag de pret niet drukken. Ik ga deze blog online zetten en dan een heerlijk kerstontbijt op tafel toveren. En na die wandeling (mét warme choco natuurlijk), duik ik lekker de keuken in. Can’t wait.

Ik wens jullie allemaal hele fijne feestdagen. Doe iets liefs voor iemand die in deze tijden wel iets extra’s kan gebruiken. En geniet van alle gezelligheid, elkaar en van de kleine dingen in het leven. Dat is het enige dat echt belangrijk is. Er is zoveel in het leven om dankbaar voor te zijn, maar dan moet je het wel willen zien. Magic is something you make. Sending you all lots of love.