Fika_kanelbullar
Editorial,  Hotspots,  Smaakmakers

Editorial: Fika – mijn geheim om terug te keren naar jouw zone of genius

Droom jij van een groots leven, waarbij jij jouw plaats ‘ownt’ en volledig in je kracht staat? Durf jij blindelings te kiezen voor waar jij in gelooft? Heb jij het lef om uit je comfortzone te stappen en die stip op de horizon te veranderen in die vurige, stralende bron van energie die binnen handbereik ligt? Ik hoor je denken, ‘lekkere vragen op de zaterdagochtend Vivian. Waar wil je heen? Ik heb nog niet eens een kop koffie op (de lekkerste koffie bestel je overigens bij Blanche Dael maar dat terzijde).’ ’Well, let me tell you’… Om groots te doen, moet je groots leren denken. En daar ga ik je bij helpen. 

Zone of genius
Je eigen koers bepalen en varen is niet altijd makkelijk. Hiervoor moet je durven kiezen voor waar jouw hart ligt. En dit vergt tijd, geduld en heel veel liefde voor jezelf. Begrijp me niet verkeerd. Ik ben een onwijze goal getter, maar de laatste maand merk ik meer dan ooit dat ik terug wil naar mijn eigen ‘zone of genius’. En dit betekent heel bewust me-time momentjes inplannen. De meeste mensen die mij goed kennen, weten dat ontspannen mijn grootste uitdaging is. Tja, die ‘goal getter’ in mij is (helaas) geen lieve labrador, maar een keiharde tijgerin die op alle vlakken graag jongleert; alle ballen in de lucht houden is mij niet vreemd. Maar ook een tijgerin moet opladen na de strijd, zeker als zij op iets nieuws aan het broeden is. 

Zoals ik al zei, moet je groots leren denken om groots te doen. Maar daarvoor moet je eerst terug naar de essentie: kritisch naar jezelf kijken, bloedeerlijk zijn, reflecteren en vooruitkijken en jezelf de wereld gunnen. Want dat VERDIEN je! Yes honey, I am talking to YOU! 

Mijn geheim?
Mijn geheim om terug te keren naar jouw ‘zone of genius’? Fika; het Scandinavische koffiemoment, waarbij die havercappuccino overigens pas echt verdomd lekker smaakt met een heerlijke kanelbullar. En dit doe je dus lekker in het weekend, in je eentje, ALLEEN dus! Want het weekend is er ook voor jou, om op te laden. En ook al is het maar een half uurtje en vlieg je daarna uit, weer op jacht naar het volgende doel… Gun jezelf zo’n magical moment waarbij je zonder telefoon en zonder afleiding je even nestelt – in mijn geval  langs de gracht -, met een havercappuccino op links en een kanelbullar op rechts. Want geloof mij, door af en toe even stil te staan bij jouw koers en deze soms opnieuw richting te geven, kunnen er hele mooie dingen gebeuren.

Hotspots om die kanelbullar te scoren
‘And yes baby’, ik zou geen foodie zijn als ik mijn favoriete adresjes voor de beroemde kaneelbroodjes niet met je zou delen. Go get ‘m tiger!

  1. Carla’s Conditori in Utrecht: De meest adorable bakkerij met Scandinavische invloeden. De kanelbullar smaken bijna net zo lekker als in het hoge noorden.
  2. Daen’s in Utrecht: De allerlekkerste havercappuccino drink je hier en ze serveren deze met de lekkerste (vegan!) kaneelbroodjes van Broei bakkerij.
  3. KEEK Bakkerij in Utrecht – Op de nieuwe locatie op de Springweg komen ze elke ochtend rond 08:00 uur uit de oven rollen.
  4. Skt. Peders Bageri in Kopenhagen: My first, my last, my everything…
  5. Krumme & Co in Kopenhagen: Hier haalde ik toen ik in Kopenhagen woonde elke woensdag een kanelsnegl. Ben overigens benieuwd hoe het met die leuke Deense bakker is…
  6. Selma’s Bakery in Amsterdam: Ja, onze hoofdstad mag natuurlijk niet ontbreken. Hier ga je voor de lekkerste kanelbullar naar Selma’s. Maar ook de heerlijke wafels en rye bread zijn waanzinnig. Must try!
  7. Scandinavian Embassy in Amsterdam: Nog eentje dan. Koffietje, kaneelbroodje en een wandeling door De Pijp. Need I say more?