Kaasbar-utrecht
Borreltips,  Hotspots,  Tips

De Kaasbar: een van de lekkerste borrelplekken van Utrecht

Is jouw weekend ook pas compleet met wijn en kaas? Dan is de Kaasbar jouw favoriete nieuwe adresje. Op de Lijnmarkt in Utrecht drink je een perfect glaasje wijn met een lekker kaasje. En waarom kiezen? De lopende band gevuld is met ruim 22 verschillende Nederlandse kazen, die ieder zijn voorzien van een mooie bijpassende pairing. Daar word je toch blij van?

De Kaasbar in de prachtige Domstad heeft een groot assortiment bijzondere Nederlandse kazen op het menu. Op de menukaart zijn de kazen van mild naar sterk per groep gesorteerd: witflora, roodflora, harde kazen en blauwflora. Er staan klassiekers op als een boeren belegen met appelcompote en mierikswortel, een Le Petit Doruvael Truffel met lemoncurd en rastoria zeewier, of een brokkel oplegkaas met rinse appelstroop. Wil je je laten verrassen? Kies dan voor de Stella met witte chocolade en goud, of de komijn overjarig met limoenzest en kerriemayonaise. Keigoede kaasjes met pairings waar je blij van wordt. En dat is nog maar een fractie van de royale kaart.

Qua wijn zit je hier ook fantastisch. De Anjou Blanc van Domaine Delesvaux uit de Loire is erg fijn. Mag het een tikkie spannender? Dan is de Pinot Noir van Sanziana uit Roemenië erg leuk om te proberen. En bij die komijn overjarig is de Albana Secco (oranje wijn) er zeker een om uit te proberen. Een combinatie om dol op te zijn!

Haast je dus snel naar de Lijnmarkt, want geloof mij, met de allerlekkerste kazen, bijzondere pairings, lekkere crackertjes en hele fijne wijnen, geniet jij van een zelf samengestelde wijn-spijscombinatie die jouw stoutste dromen overtreft. 

Bezoekje plannen aan de Kaasbar? Je vindt dit pareltje op de Lijnmarkt 12 in Utrecht.