Kaasbar-utrecht
Borreltips,  Hotspots,  Tips

De Kaasbar Utrecht: ontdek een van de lekkerste borrelplekken in de Domstad

Is jouw weekend ook pas compleet met wijn en kaas? Dan is de Kaasbar vanaf nu jouw favoriete plek om te borrelen. Op de Lijnmarkt in Utrecht – met uitzicht op de Oudegracht –   drink je een lekker glas wijn of een tof biertje met een lekker kaasje. En waarom kiezen? De lopende band gevuld is met ruim 24 verschillende Nederlandse kazen, die ieder zijn voorzien van een mooie bijpassende pairing. Daar word je toch blij van?

Mijn liefde voor kaas is groot, vooral als je een prachtig stukje kaas combineert met een speciale pairing en een mooi glas wijn. Maak je de goede combinatie, dan versterken de smaken elkaar. En dat is, lieve mensen, pure magie! Afgelopen januari maakte ik een moodboard met doelen voor dit jaar. Een daarvan was om mijn kennis over kaas verder uit te breiden en de ins en outs te leren over de verschillende kaasvariëteiten en de herkomst ervan. Toen de Kaasbar in Utrecht op zoek was naar kaasambassadeurs, moest ik natuurlijk even van me laten horen. Graag neem ik je vanaf nu dan ook regelmatig mee in de wondere wereld van kaas. Maar om te beginnen, neem ik je eerst even mee op reis door de Kaasbar zelf.

De Kaasbar in de prachtige Domstad heeft een groot assortiment bijzondere Nederlandse kazen op het menu. Op de menukaart zijn de kazen van mild naar sterk per groep gesorteerd: witflora, roodflora, harde kazen en blauwflora. Er staan klassiekers op als een truffel brie met mascarpone, truffel tapenade en crumble, een Le Petit Doruvael Truffel met lemoncurd en rastoria zeewier, of een brokkel oplegkaas met rinse appelstroop. Wil je je laten verrassen? Kies dan voor de Stella met witte chocolade en goud, of de komijn overjarig met limoenzest en currymayonaise. Keigoede kaasjes met pairings waar je blij van wordt. Zo ook van de bierkaas met mosterd en miso. En dat is nog maar een fractie van de royale kaart.

Qua wijn zit je hier ook goed. De Maison Les Aubes Grand Reserve Chardonnay uit de Pays d’Oc past bij veel wit- en roodflorakazen. Mag het een tikkie spannender? Dan is de Pinot Noir van Sanziana uit Roemenië erg leuk om te proberen. En bij die komijn overjarig is de Albana Secco (oranje wijn) er zeker een om uit te proberen. Een combinatie om dol op te zijn! Haast je dus snel naar de Lijnmarkt, want geloof mij, met de allerlekkerste kazen, bijzondere pairings, lekkere crackertjes en hele fijne wijnen (of toffe biertjes), geniet jij van een zelf samengestelde wijn-spijscombinatie die jouw stoutste dromen overtreft!

Bezoekje plannen aan de Kaasbar? Je vindt dit pareltje op de Lijnmarkt 12 in Utrecht.