biologische-boerenmarkt-utrecht
Culi-tips,  Hotspots,  Tips

De 5 leukste marktkramen op de Biologische Boerenmarkt in Utrecht

Mijn uitje van de week: de Biologische Boerenmarkt in hartje Utrecht. Elke vrijdag vind je op het Vredenburgplein de mooiste, verste en lekkerste kwaliteitsproducten van biologische boeren. Als culinaire duizendpoot kun je hier je hart ophalen aan een ruim aanbod aan groenten en fruit, koeien-, schapen-, geitenkaas, brood en zoete lekkernijen, biologisch vlees, verse bio-eitjes en duurzaam gevangen vis. Hierbij mijn favoriete adresjes waar je gegarandeerd je boodschappentas met iets lekkers kunt vullen.

Een Pure Nootzaak
Hier kun je terecht voor kraakverse noten, zuidvruchten, zaden, (glutenvrije) granen, bonen of om je lege kruidenpotjes of theeblikjes aan te vullen met waanzinnige biologische blends.  

De Warmoezerij
Pak een mandje en vul hem met de lekkerste biologische groenten en fruit van het seizoen. Van toffe aardappelen, tot prachtige bieten. En van krakende appeltjes, tot prachtige bleekselderij of koolrabi. Hier zijn ze ook altijd in voor een kletspraatje en een kooktip. I like!

Paul Koekie
Al twintig jaar te vinden op de boerenmarkt in Utrecht met de lekkerste broden, zoete taartjes, hartige crackers en heerlijke quiche. 

De Goede Vissers
Deze viskraam wordt gerund door echte vissers. Hét adres voor verse vis: van harder en zeebaars, tot verse garnalen, krabbenpoten en langoustines. Hier koop je vis die zorgvuldig is gevangen met zo weinig mogelijk schade aan bodem, zeemilieu, vogels en zeezoogdieren. Een goede zaak wat mij betreft.

Paddenstoelenrijk
Een walhalla aan paddenstoelen. Vrij nieuw op de markt en een van mij grote favorieten voor als ik in het weekend heerlijk en uitgebreid wil koken. Met een beetje geluk scoor je daar de hele maand november nog prachtige zwarte truffels. Paddenstoelenrisotto met verse truffel… Anyone?

Bonustip: De Groot Stroe
Hier koop je de lekkerste boerengeitenkazen, geitenzuivel en geitenvlees. Mijn favoriet: de oude geitenkaas  – heerlijk door je pasta of risotto – en de verse geitenyoghurt. Ook de hamburgers van geitenvlees – puur én zonder antibiotica – zijn een aanrader voor als je een keer iets anders wil.

Vandaag een dagje vrij? Neem een grote mand mee en vul hem tussen 10:00 en 18:00 uur met lekkers van de boerderij. Je gaat gegarandeerd goed het weekend in.