Nonna-Rosa-utrecht
Culi-tips,  Hotspots,  Tips

Dagje Utrecht? Nonna Rosa serveert de perfecte schiacciata’s.

Nieuw in Utrecht: Nonna Rosa, een nieuwe hotspot waar je Si! tegen zegt. Nonna Rosa aan de Oude Gracht brengt de authentieke smaak van Italië naar ons mooie stadsie. Hier maak je kennis met de heerlijkste schiacciata, een dun en knapperig Toscaans platbrood dat zijn naam ontleent aan het Italiaanse werkwoord ‘schiacciare’, wat ‘platdrukken’ betekent. 

De bereiding van dit goddelijke broodje is een kunst op zich: het zachte deeg wordt met de hand uitgerekt, royaal besprenkeld met extra vierge olijfolie en een snufje zeezout, en dan gebakken tot perfectie. Je hoort het al, Nonna Rosa snapt het helemaal. De vitrine bij deze heerlijke broodjeszaak ligt vol met verse Italiaanse producten waar je héél blij van wordt. Ik nam een heerlijk broodje met San Daniele Ham, Pecorino crème, rucola, tomaat, en basilicum, maar je kunt ook een heerlijke schiacciata bestellen met bijvoorbeeld porchetta, carpaccio, burrata, scamorza of mozzarella di bufala. 

Kun je niet kiezen? Geen probleem! Laat je verrassen door de creaties van het team. Geloof me, één hap en je waant je in de zonnige straten van Florence, zelfs op een doodgewone werkdag. Ga dit proeven, lieve mensen! 

📍 Nonna Rosa, Oudegracht 200A, Utrecht 
⏰ Openingstijden: ma-zo 11:00 – 16:00 uur

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *