Cruffin-lemoncurd
Ontbijt,  Recepten,  Zoet

Cruffins met lemoncurd, blauwe bessen en witte chocolade

Een roombotercroissant wordt vaak vrij basic gegeten omdat-ie van zichzelf al zo lekker is. Maar wist je dat je van croissantdeeg ook heerlijke cruffins kunt maken? Vul ze met lemoncurd, blauwe bessen en witte chocolade en je hebt een onvergetelijk lekker paasontbijt.

Dit heb je nodig voor zes cruffins

 • 1 blik croissantdeeg XXL
 • 5,5 tl lemoncurd
 • 30 blauwe bessen
 • 30 gr witte chocoladedruppels
 • Roomboter voor het invetten
 • Bloem

Bereidingswijze cruffins

 1. Verwarm de oven op 200 graden – hetelucht. Vet een muffinvorm in met roomboter en bestuif de vorm met een klein beetje bloem.
 2. Halveer de blauwe bessen en zet apart. 
 3. Rol het croissantdeeg uit en snijd langs de verticale stoppelrandjes de plakken in drieën. Maak de diagonale gaatjes dicht met je vingers en bestuif de plakken met een heel klein beetje bloem.
 4. Rol de plakken in de lengte iets uit met een deegroller en bestrijk elke plak met 1,5 theelepel lemoncurd. Verdeel hierover vervolgens 10 gram witte chocolade druppels en 20 halve besjes.
 5. Rol de plakken in de lengte strak op, duw ze een klein beetje plat en snij ze in de lengte doormidden.
 6. Rol de cruffins met de open gesneden kant naar boven op als een slak. Leg ze in de muffinvorm en bak de cruffins in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten gaar op 200 graden. Dek ze vervolgens af met aluminiumfolie en zet ze nog 5 tot 10 minuten in de oven op 180 graden. Ze blijven een klein beetje zacht aan de binnenkant door de friszoete vulling.