Chocolat-chip-cookies
Recepten,  Zoet

Chocolat chip koeken met macadamia’s, cranberry’s en witte chocolade

Een heerlijke koek voor alledaagse verwennerij, maar ongeëvenaard lekker. De klassieke chocolat chip koeken zijn al onweerstaanbaar in al hun weldadigheid. En dan is deze variant ook nog eens heerlijk gevuld met crunchy macadamia’s, biologische cranberry’s en witte chocolade chunks. Op speciaal verzoek van Femke, een van de toppers van mijn favoriete notenkraam. Leef je uit!

Ingrediënten voor 6 koeken

Ook nodig (optioneel)

  • 6 tartelette- of bakringen

Bereidingswijze

  1. Hak de macadamia’s in stukken en halveer de cranberry’s.
  2. Pak een kom en meng de boter, suiker, keukenstroop en vanillepasta met een mixer of keukenmachine tot een romig geheel. Voeg de pecan-/cashewpasta of pindakaas en een snuf zout toe en klop 1 minuut door. Voeg vervolgens de bloem en baking soda toe en kneed tot een soepel deeg. Voeg vervolgens de macadamia’s, cranberry’s en witte chocolade druppels toe en kneed door tot deze ingrediënten mooi verdeeld zijn. 
  3. Maak van het koekjesdeeg een bol en verpak deze in vershoudfolie. Laat het deeg minimaal een uur rusten in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 175 graden, hetelucht. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop zes tartelette ringen. Snijd het deeg in zes gelijke stukken, draai bolletjes van het deeg en leg deze in het midden van de bakringen. Duw ze zachtjes een klein beetje plat. Heb je geen bakringen? Leg de deegbolletjes dan ver uit elkaar en druk ze niet plat. Dan lopen ze het mooist uit. Bak de koeken in 12-17 minuten goudbruin en gaar. 
  5. Haal de koeken uit de oven en laat ze tien minuten op de bakplaat afkoelen. Verplaats de koeken vervolgens naar een rooster en laat ze afkoelen tot ze volledig zijn afgekoeld.