Domein-holset
Borreltips,  Hotspots,  Tips,  Travel

Bruisend genieten op Domein Holset

Geef me een glas bubbels en een nachtje weg en ik ben in de gloria. Zeker als ik daarvoor mag afreizen naar het prachtige Zuid-Limburg. Stiekem ben ik jaren geleden een beetje verliefd geworden op het bourgondische zuiden. En aangezien ik vorige maand een beetje verdronk in schrijfontwijkend gedrag, besloot ik een tripje naar het zuiden te boeken om wat culinaire inspiratie op te doen. Domein Holset, dé perfecte escape. Ik vertel je waarom.

WSET3
De reden van mijn bezoek aan Domein Holset: ik start in september met WSET3, een mega toffe wijnopleiding. Dus waar is het nou beter om inspiratie op te doen dan tussen de wijnranken. Domein Holset is een bruisend wijnhuis in het prachtige Limburgse heuvelland. Op het domein verbouwen ze verschillende druiven (Souvignier Gris, Cabernet Blanc, Johanniter, Chardonnay en Pinot Noir) waarmee ze prachtige mousserende wijnen maken volgens de ‘methode traditionelle’. Uiteraard zijn deze wijnen te proeven tijdens een heerlijke proeverij, maar na een overnachting in de B&B kun je ook gerust wat flessen meenemen uit de wijnwinkel.

Grape escape
In een van de zeven kamers van de B&B is het trouwens goed toeven. Denk: uitzicht op de wijngaard. Prachtige sterrenhemel. Fluitende vogels als je wakker wordt. Een uitgebreid feestelijk ontbijt met croissants, een perfect eitje, romige yoghurt met huisgemaakte granola en zomerfruit. Giga goede bubbels. Een bordje bites bij de borrel. En gastvrijheid waar je u tegen zegt. Je begrijpt het; als je dol bent op wijn, dan is deze grape escape echt iets voor jou.

Prinsheerlijk
Nog even over die rondleiding en proeverij, want wat dacht je van een een uitgebreide tour door de verschillende wijngaarden en een mega interessant ‘college’ over de ‘methode tradtionelle’. Uiteraard begeleid door een ‘flight’ van mousserende wijnen en een heerlijk bordje bites. Je begint de proeverij met de Dot, een frisse blend van Johanniter en Cabernet Blanc die perfect past bij een warme zomeravond. Een top combinatie met een heerlijk toastje met forelmousse. Mag het ietsje spannender en hou je van complex, dan vind je de Prins ook leuk; een stijlvolle stevige blend van Souvignier Gris en Johanniter. Die ‘pairt’ erg fijn bij de fenegriek- en truffelkaas op je bordje. En ben jij #teamklassiek, dan word je ook erg blij van de Classic: een klassieke Brut Nature van Chardonnay en Pinot noir. Erg lekker bij een blini met zalm. Het enthousiasme van de experts – in dit geval Patrick – werkt overigens ook erg aanstekelijk. Je boekt het liefst meteen een kamer voor september, zodat je tijdens de oogst mee kunt plukken.


Bruisende sfeer
Uiteraard moet ik het ook nog even met je hebben over het in- en exterieur, want holy moly dit wijndomein ademt sfeer. Er is volop gebruik gemaakt van natuurlijke elementen uit de omgeving en elke kamer heeft een ander thema. In de zomer geniet je buiten op het terras, balkon, of in de wijngaard van een heerlijke glaasje bubbels of een lekker ontbijtje. Wordt het ietsje kouder? Dan nestel je je in de woonkamer op de eerste verdieping met een goed boek en iets lekkers. Ook in de wijnwinkel, waar je tevens kunt ontbijten, is aan alles gedacht. Die leuke champagnekrukjes had ik het liefst allemaal mee naar huis genomen.

Knal Domein Holset dus op je lijst als je naar Zuid-Limburg gaat, laat je verwennen met een uitgebreid ontbijt en geniet van een heerlijk glaasje bubbels in de wijngaard. En een extra tip: boek zeker een rondleiding en proeverij met een bordje bites. Het is niet alleen heel gezellig, maar je steekt er ook nog wat van op. Een win-win situatie dus. Daar proost ik op!


Domein Holset – Holset 34-36, 6295 NC Lemierswww.domeinholset.nl