Kazerij_stalenhoef
Borreltips,  Hotspots,  Tips

Als er een kaasabonnement zou bestaan, dan wil ik hem van Kazerij Stalenhoef

Is jouw weekend ook pas compleet met wijn en kaas? Dan is Kazerij Stalenhoef jouw favoriete nieuwe adresje. Op de Twijnstraat in Utrecht – Twijn voor de intimi – vind je verschillende delicatessenwinkels, maar Kazerij Stalenhoef steekt er met kop en schouders boven uit. Als ik je nu vraag waar je ooit de lekkerste kaasplank hebt gegeten, wat zou dan jouw antwoord zijn? Mooi, je hebt de smaak te pakken. De hoogste tijd om die te overtreffen en jouw kaasplank dit weekend naar ’the next level’ te tillen. Haast je snel naar de Twijn, want geloof mij, met de allerlekkerste kazen, gevulde broden, de lekkerste olijfolie, knapperige noten en de mooiste kaasaccessoires tover jij een kaasplank op tafel die jouw stoutste dromen overtreft. 

Iets te vieren?
Op zoek naar iets lekkers voor een etentje thuis, een leuke borrel bij vrienden of een lekker avondje op de bank met een kaasplankje en goede wijn? Bij binnenkomst word je vrolijk welkom geheten door de meest gezellige kaasdames. Pak een mandje, kijk lekker rond in de schatkamer vol kaas, noten, wijn en kaasaccessoires en laat je verrassen door de heerlijke geuren van diverse kaassoorten. Kom je er zelf niet uit? Don’t panic! Het team van Kazerij Stalenhoef vertelt je met alle liefde wat je het beste kunt serveren voor een borrel met vrienden, een etentje met je lief of wat je het beste mee kunt nemen voor de verjaardag van je broer of tante.

Mijn favoriet?
Oooh jongens, hoe kunnen jullie dat nou vragen? Je kunt mij altijd wakker maken voor een kaasplankje met vijgenbrood – al zijn die Luscious Loaf broden ook ’to die for’ – en een mooi glas Italiaans rood! Maar vooruit. Bij de Kazerij gaat er standaard een Chèvre Pétales de Rose in mijn mandje: een heerlijk geitenkaasje met rozenblaadjes. Maar ook de Pecorino Moliterno al Vino scoort hoog op mijn favorietenlijstje. En ben je net zoals ik ook gek op truffel… Dan kun je op de Twijn ook je hart ophalen. Probeer de 3 Latti Tartufo van koe-, geit- en schapenmelk of de Pastura con Trufa; gegarandeerd genieten. 

Home alone? Probeer dan een heerlijke Vacherin Mont d’ Or fondue (alleen tussen september en begin maart verkrijgbaar) of gooi een lekker ovencamembertje in je mandje! En heb je de ‘buit’ binnen? Loop dan tegenover Kazerij Stalenhoef even naar binnen bij ’t Wijntstraatje byEmy om een lekkere passende wijn uit te kiezen. Ik zeg het je, de Kazerij is er een voor in de boeken. Eén kaasje en je bent verkocht. Voortaan tover jij een kaasplank op de borreltafel die jouw stoutste (kaas)dromen overtreft. En over dat kaasabonnement gesproken… Daar moeten we maar eens even over praten.

Bezoekje plannen aan De Kazerij? Je vindt dit pareltje op de Twijnstraat 76 in Utrecht.