Borreltips,  Culi-tips,  Tips

After Dinner Sip: het leukste feestje om mee te pakken tussen kerst en oud & nieuw

Staan de kerstklassiekers bij jou ook op repeat? En heb je al een shortlist gemaakt van de leukste kerstmarkten en feestjes voor de kerstvakantie? Dan is het je vast niet ontgaan dat, naast de jaarlijkse paillettenpret (kerstborrels en -diners), er een nieuw tweedaags wijnfestival in Utrecht neerstrijkt op 28 en 29 december: After Dinner Sip. Geloof me, hier wil je bij zijn!

De feestdagen kunnen wat mij betreft niet lang genoeg duren. En dat dachten ze bij de organisatie van After Dinner Sip ook. De Meisjes van de Wijn (de organisatie achter dit spektakel) vonden het namelijk hoog tijd om hun favoriete wijnvrienden dit jaar nog een keer te ontmoeten, verrassen en verwennen. Dus plannen ze er tussen kerst en oud & nieuw gewoon twee extra feestdagen bij. Hoppa, zo doen we dat in Utrecht. Gezelligheid op nr.1. Bijkomen komt later wel. Want hoe kun je het jaar nou beter afsluiten dan met kersthitjes, glühwein, toffe wijnworkshops en de lekkerste bubbels? 

Wat kun je verwachten? We sluiten het jaar af met een tweedaags wijnfestival in De LiK, een bijzondere evenementenlocatie, gevestigd in het hart van Utrecht in de oude gevangenis op het Wolvenplein. Op de indoor kerstmarkt blijf je nog even lekker in de kerststemming. Je drinkt er glühwein, zingt mee met kerstklassiekers, proeft bij de gezellige kraampjes welke wijnen er het lekkerst zijn bij traditionele kerstgerechten en je volgt er de leukste workshops. Ontdek bijvoorbeeld het verschil tussen wijnen uit de oude- en nieuwe wereld, of doe mee aan een blindproeverij. Ook kun je meedoen met een port en kerstdessert tasting, gegeven door een professionele sommelier. En terwijl jij leert wat nu eigenlijk het verschil is tussen Ruby en Tawny, neem ik ondertussen alvast een stukje pure chocolade en zo’n lekker stoofpeertje…

Oké, focus Viv. Want ook voor de liefhebbers van oud & nieuw is er genoeg te beleven. We laten de kitscherige kerstballen even voor wat ze zijn en sabreren een champagnefles als een pro. Om vervolgens de voetjes van de vloer te gooien en met vrienden al proostend het nieuwe jaar in te dansen. DJ Ais de la Montagne is van de partij, en pssst, ik hoorde ook iets over een Silent Disco (YES!) met een oliebol op links en lekker glas bubbels op rechts. Klinkt als het leukste feestje om 2023 mee af te sluiten toch? Met een beetje geluk klinkt Abba om 00.00 alvast door de speakers en zit de stemming er voor de jaarwisseling alvast goed in.

Skip je dip en verheug je op After Dinner Sip. Tickets zijn hier verkrijgbaar.