Italiaanse-Delicatessen-utrecht
Culi-tips,  Hotspots,  Tips

5 x De leukste Italiaanse delicatessenwinkels van Utrecht

Van een broodje met bresaola, Parmezaan en pinoli tot de lekkerste Taleggio en verse San Daniele ham. Dit zijn de fijnste Italiaanse delicatessenwinkels in Utrecht waar iedere Italië liefhebber voor omfietst. 

Bigoli
Bigoli is al jaren een begrip in de Utrechtse binnenstad. Tijdens de lunch haal je er een broodje met salsiccia en gegrilde groenten, Taleggio of Mozzarella en lekkere sterke espresso. En heb je dit weekend een diner met vrienden? Dan vind je er de lekkerste Burrata, Nduja, San Daniele ham, Italiaanse pasta’s, olijfolie en mooie wijnen. Op een doordeweekse dag geen zin om te koken? Dan vind je in de vitrine heerlijke (kleine) gerechten. Vergeet vooral niet om een paar waanzinnige cannoli mee te nemen. Die met pistache is mijn favoriet.

Tutti a tavola
In de gezellige Burgemeester Reigerstraat vind je Tutti a Tavola, een heerlijke winkel met een ruim assortiment aan kruiden, wijnen, pasta’s en andere Italiaanse delicatessen. Dagelijks vind je in de vitrine wisselende maaltijden, bereid met verse ingrediënten. Denk aan heerlijke gevulde aubergine, frisse salades, bietenrisotto, of een lekkere lasagne voor thuis. Lunch, borrel of diner, aan lekkere producten geen gebrek. Een heerlijke winkel vol Italiaanse verrassingen.

Wijn-en delicatessenwinkel ‘Welkom aan Tafel’
Een lekker borrelhapje smaakt nóg beter met een bijpassende wijn en andersom. En dat weten ze bij wijn- en delicatessenwinkel ‘Welkom aan Tafel’ als geen ander. In hun winkel op de Lange Smeestraat in Utrecht – maar ook online – helpen Nicole & Nicolai je met het samenstellen van een heerlijke borrelplank met de lekkerste delicatessen uit binnen- en buitenland. De Italiaanse tapenades, olijfolie en bijzondere pastasoorten zijn groot favoriet in mijn keukenkastje. En wat dacht je van heerlijke zoete lekkernijen uit onder andere Sicilië of Umbrië? Zeker de moeite waard als je in de buurt bent. www.welkomaantafel.nl

Mamma Mia Trattoria in Leidsche Rijn
Deze nieuwe delicatessenwinkel in Leidsche Rijn is absoluut het omfietsen waard. Liefhebbers van Italië kunnen hier hun mandje volgooien met lekkers voor thuis. Denk aan lekkere Italiaanse broodjes, verse maaltijden en desserts, olijfolie, aceto’s, pasta, koekjes en Italiaanse wijnen. Ook voor een cadeaupakket kun je hier heel goed terecht. Want alles wat je ziet is leuk in het kwadraat. Ik ben fan!

Prego Italiaanse Delicatessen in IJsselstein
Net iets buiten Utrecht vind je Prego Italiaanse Delicatessen. Een fijn adresje voor Italië liefhebbers uit IJsselstein en Nieuwegein. Je vindt er lekkere Italiaanse broodjes, borrelhapjes en verse maaltijden. Ook kun je er prima terecht voor de ingrediënten voor een lekkere verse pasta, een mooie fles wijn of een limoncello. Met een beetje geluk hap je aan een van de tafeltjes een lekker broodje weg en heb je even het gevoel in Italië te zijn. Prego!