koffietenten-flexwerken
Culi-tips,  Hotspots,  Tips,  Travel

5 x de fijnste koffietenten om te werken

Je ziet ze steeds meer: leuke koffietentjes waar je met een beetje geluk naast een pittige espresso ook terecht kunt voor een lekker ontbijtje, een goede lunch of een lekker taartje. Soms kun je tips beter niet delen, maar geloof me, de leukste stukjes uit mijn pen zijn getikt in een koffiebar. En aangezien ik jou zo na de vakantie ook een flinke dosis inspiratie en bakken vol goede koffie gun, heb ik mijn favorieten op een rij gezet.

1. Tigershark – Scheveningen
Op Scheveningen vind je misschien wel de hipste koffiebar uit dit lijstje. Op de Badhuisstraat, vlakbij het strand, drink je namelijk de lekkerste piccolo. Uiteraard met een dikke plak home-made bananenbrood met roomboter, of lekkere een tosti. Toen ik nog in Den Haag woonde, verplaatste ik gemiddeld drie keer per week m’n laptop naar deze fijne hotspot voor some serious business, geroezemoes, goede koffieweetjes, flauwe grappen en fijne surfvibes. Als je gaat, doe Vinnie dan de groeten van me!

2. Cupp
Doordeweeks een lekkere cappuccino met een kaascroissantje on the go? Dan moet je naar Cupp. Op de Nobelstraat in Utrecht vind je namelijk het koffiewalhalla van de stad. Met verschillende bonen op de molen, verse melk van de boer en toffe plantaardige varianten, vind je hier sowieso een koffie die bij je past. Flexwerken mag, maar wel tegen een vergoeding. Op zaterdag lees je de krant en geniet je aan de bar van een heerlijk ontbijtje of gezonde lunch. En kun je geen genoeg krijgen van koffie, dan biedt Cupp ook hele leuke koffieworkshops aan. #tipvanviv

3. Daens
Mijn favoriete werkplek in Utrecht, want a. verrukkelijke cappuccino met havermelk, b. heerlijke kaneelbroodjes en c. voldoende stopcontacten om de dag door te komen. Ook perfect voor een zakenlunch of gezellige borrel met vrienden. Had ik al gezegd hoe lekker de cappuccino is?

4. Texelse branding
Een koffiebranderij, bakkerij en koffiebar in een. Serieus, als ik op Texel zou wonen, dan zou ik voor de deur een tentje op zetten. Want echt alles wat hier uit de keuken komt is goud. Denk de lekkerste broden en zoete lekkernijen, heerlijke gezonde en verrassende lunchgerechten en een espresso waar je u tegen zegt. Met je laptop is het hier ook goed toeven, maar zeg eens eerlijk, als je op Texel bent, ga je toch voor het vakantiegevoel? Dus, laptop dicht en laat die koffie maar doorlopen.

5. Coffeelovers
Mijn favoriete koffie? De Mestreechter Mocca van Maison Blanche Deel. Een waanzinnige gebalanceerde koffie met chocolade- en moccabeleving en een heerlijk vol en rond mondgevoel. En waar drink je die? Bij Coffeelovers natuurlijk. Een kleine keten van bij-de-tijdse espressobars in Zuid-Oost Nederland. Kun je gelijk een bezoekje brengen aan Maastricht, Nijmegen, Eindhoven of Roermond. Bij Coffeelovers komt er van werken misschien iets minder terecht, want voor je het weet beland je in een leuk gesprek over de leukste eettentjes van Maastricht.