Beste-pizza-utrecht
Culi-tips,  Hotspots,  Tips

5 x De beste pizza’s van Utrecht

‘When the moon hits your eye like a big pizza pie, that’s amore.’ Dean Martin zong het niet voor niets: pizza is pure liefde. Dat de Italiaanse keuken waanzinnig populair is, dat is geen geheim. Maar er zijn maar weinig plekken waar ze de pizza’s zó lekker maken, dat je spontaan een vliegticket naar Napels wil boeken. De perfecte tijgerkorst, een dunne krokante bodem en waanzinnig lekkere toppings… Dit zijn de 5 beste pizza’s van Utrecht.

5 x De beste pizza’s van Utrecht

O’Panuozzo
Groot favoriet: pizza’s van O’Panuozzo. De naam komt van panuozzo, een overheerlijk Napolitaans broodje van pizzadeeg dat wordt gebakken in de traditionele houtoven. Je vindt deze heerlijke broodjes, evenals knettergoeie pizza’s, natuurlijk op de kaart. Ook lekker om te bestellen voor als je thuis op de bank wil ploffen met een glas Italiaans rood. Extra leuk, op dinsdag, woensdag en donderdag kun je bij Wijnbar VinVin ook genieten van hun heerlijke pizza, inclusief een mooie bijpassende wijn. 

Pizza Beppe
Inmiddels kent Pizza Beppe drie vestigingen in de Domstad. Het was de eerste pizzeria in Nederland die door de ballotagecommissie van de Associazione Verace Pizza Napoletana kwam. Dit betekent dat de pizza’s voldoen aan de eisen van de Napolitanen, inclusief de lekkerste San Marzano tomaten en Grana Pandano kaas. Denk aan zachte, brodige bodems en kwalitatief hoogwaardige toppings. Alle drie de locaties zijn net even anders, maar de pizza’s zijn overal even lekker!

Vegitalian
Voor een pizza party met vrienden of een gezellige date ga je naar Vegitalian’s Pizzabar op de Nachtegaalstraat. Denk good vibes, lekkere Italiaanse wijnen en overheerlijke vega(n) pizza’s. Mijn favorieten? De ‘Mushroom & Truffle’ en de ‘Fig & Gorgonzola’. Ook de pasta’s en salades zijn een feestje. Sluit je avond vooral af met een lekker dessert (tiramisu is altijd een goed idee) en een glas huisgemaakte limonsecco. Ik ben fan!

Pizzabakkers
Voor liefhebbers van Romeinse pizza’s en prosecco, De Pizzabakkers is waar je moet zijn. Die knapperige korst en dunne krokante bodem, zo heb ik ze het liefst. Mijn favoriet? De ‘Piccante e Gorgonzola’ en de ‘Funghi e pancetta’. Hier haal ik meestal in de zomer een pizza af, om hierbij vervolgens op het dakterras een bijpassende wijn te schenken. Ze hebben meerdere vestigingen, maar ik vind die op de Voorstraat en Twijnstraat het leukst!

Satriale’s Pizzabar
Traditionele pizza’s zoals ze bedoeld zijn. Bij Satriale’s hebben ze een passie voor pizza en dat proef je. Hier ben ik fan van de ‘Quattro Formaggi’ en de ‘Dirty Margherita’. Net iets buiten het centrum, maar geloof me als ik zeg dat deze pizza’s het omfietsen waard zijn.

Bonustip
Nog een plekje die eigenlijk niet in dit lijstje mag ontbreken. Piero’s. Denk Napolitaanse pizza’s, de lekkerste antipasti en een mooi glas Italiaanse wijn. Aan de Singel, op ‘t Ledig Erf. Wat wil je nog meer?!