Knickerbocker
Borreltips,  Hotspots,  Recepten,  Tips,  Travel

3 x Cocktails shaken bij Behind Bars

Sip, sip, hooray! De dagen worden korter en dan krijgen we zin in comfortfood, gezelligheid en natuurlijk een bijpassend drankje. Maar wat nip jij dit najaar? Ga je voor een biertje met rooksmaak, een mooie Amarone della Valpolicella, een serieus glas whisky of toch liever een klassieke cocktail? Vandaag shaken we de lekkerste cocktails van cocktailbar Behind Bars in Utrecht.

Een paar maanden geleden bedachten gezellige M (joehoe!) en ik dat het tijd werd voor een speakeasy feestje. Maar dan willen we onze gasten natuurlijk wel iets anders presenteren dan een Pornstar Martini of een Mojito. Dus werd het de hoogste tijd om te shaken alsof ons leven ervan afhangt en nieuwe kennis en inspiratie op te doen. Maar waar begin je? In Utrecht vind je gelukkig een van de vijf beste cocktailbars van het land. Dus haastten wij ons dit weekend naar Behind Bars voor een heerlijke avond om onze shake-skills naar een hoger niveau te tillen.

Let’s shake
Na een aantal probeersels in eigen keuken, worden we door Marcel van Behind Bars meegenomen in de wondere wereld van de cocktail. Hij vertelt ons alles over de geschiedenis van de cocktail en deelt de verhalen achter de klassiekers met ons. Nadat uitvoerig alle tools zijn besproken, komen de eerste likeuren en zelfgemaakte infusions op tafel. We bespreken de verschillen tussen likeuren, met als voorbeeld triple sec. Ook vertelt Marcel ons alles over home-made infusions, bijvoorbeeld zijn heerlijke vanille-gin. Vervolgens mogen we onder toeziend oog zelf aan de slag met de ‘Socialite’, ‘Knickerbocker’ en ‘20th Century’ cocktail. 8-10 keer shaken en binnen no time zit er een heerlijk drankje in je glas.

Klaar voor een fancy cocktail? Let’s shake!

The Socialite

 • 20 ml Merlet Trois Citrus Triple Sec
 • 20 ml Vanille-gin (infused)
 • 20 ml Limoncello
 • 20 ml Citroensap
 • 10 ml Suikersiroop

Shake met ijs en double strain in een met ijs gevuld glas. Garneer eventueel met een partje limoen.

Knickerbocker

 • 50 ml Bayou rum
 • 10 ml Pierre Ferrand Dry Curacao Triple Sec Liqueur
 • 15 ml Frambozensiroop
 • 15 ml Citroensap

Shake met ijs en double strain in een met ijs gevuld glas. Garneer eventueel met een partje sinaasappel.

20th Century

 • 25 ml Cocchi Vermouth Americano 
 • 25 ml Bols Cacao White
 • 25 ml Nikka Coffey Gin
 • 20 ml Citroensap 

Shake met ijs en double strain in een gekoeld glas. Garneer eventueel met een partje citroen.

Cocktailbar Behind Bars 
De ingrediënten van de cocktails vind je hierboven terug, dus je kunt zeker zelf aan de slag. Maar voor de volledige beleving raad ik je aan om gewoon gezellig bij Marcel een workshop te boeken! Hij is zo ontzettend enthousiast en gepassioneerd over zijn vak, dat je na een slok van je cocktail al denkt: wanneer mogen we weer?

Cocktailbars blijven hot, dus een avondje stijlvol sippen aan de bar van Behind Bars in Utrecht is wat je volgend weekend wil. Want drie heerlijke cocktails en de nodige kennis en inspiratie verder, kan ik je vertellen dat je hier voortaan je zaterdagavond wil doorbrengen. Zowel qua vibe, drankjes, als service. Thank me later!

P.S. M, welke staat er bij ons volgende week op het menu?

Behind Bars Cocktailbar – Hamburgerstraat 14, 3512 NR Utrecht