Dim-sum-point
Borreltips,  Tips

Dim sum: hét hapje wat niet mag ontbreken op je borrelplank

Dim sum: een heerlijk ‘hapje uit het hart’ wat het perfect doet bij je borrel of diner vanavond. Deze hapjes worden met zoveel liefde en aandacht gemaakt en zijn een mooi voorbeeld van verfijnd comfort food, vandaar de naam. Dim sum wordt gemaakt van verschillende deegvelletjes of van Chinese witte broodbolletjes, gevuld met bijvoorbeeld groenten, vlees, schaaldieren, lotus en rijst. Om echt goede dim sum te maken moet je echter jarenlang in de leer, tot je de perfecte vul- en vouwtechnieken onder de knie hebt. Gelukkig is er voor de thuiskoks onder ons tegenwoordig ook heerlijke dim sum van @dim_sum_point in de supermarkt te vinden.

Ha Kau en Sieuw Mai
Dim sum kun je zowel als ontbijt, lunch, borrelhapje, of diner eten, maar in Hong Kong wordt het traditioneel ook bij de thee geserveerd. De dim sum van @dim_sum_point is verkrijgbaar in twee verschillende varianten: de Ha Kau met garnalen en de Sieuw Mai met varkensvlees. Beide soorten kun je zowel stomen als frituren. Geef je borrelplank dus een keer een Aziatisch tintje en verruil die loempia of kaasstengel een keer voor dim sum; verrassend, leuk en gezellig. 

En ja lieve mensen, die klassieke bitterbal met grove Doesburgsche mosterd behoudt zijn plek op de borrelplank, dus maak je geen zorgen. Maar beloof me dat je dit een keer proeft. Ik vind ze namelijk zo lekker dat ik sinds deze maand trotse ambassadeur van Dim Sum Point ben.

Dim sum proeven of bestellen?
Ik hoor je denken… Viev, waar haal ik dat lekkers? De Ha Kau en Sieuw Mai kun je vinden in het vriesvak van Jumbo of Coop Vandaag. Liggen ze niet in de schappen? Vraag ernaar bij de supermarktmanager of bestel ze online via: www.dimsumpoint.nl/online-bestellen/

Binnenkort vind je hier ongetwijfeld ook een leuk recept of serveertip voor dim sum, dus houd Taste by Vivian in de gaten.